Αίσθηση είχε προκαλέσει πέρυσι το άρθρο του Τάκη Τόκκα που κατ΄αποκλειστικότητα δημοσίευσε το kefalonia press για τα έθιμα της Κεφαλονιάς τη Μουρδουλοπέφτη (Τσικνοπέμπτη).. (Διάβασε εδω κλικ)
Οσοι θέλουν να τιμήσουν στο τραπέζι τους τα έθιμα εκείνης τση Κεφαλονιάς , ας ετοιμαστούν να πάνε σήμερα – αύριο μια βόλτα στα χωράφια ή και στον κήπο τους , αλλά και στα μαγαζιά του Αργοσοτλιού με τοπικά λαγανικά, να βρουν τσιγαρίδια..
Τα τσιγαρίδια είναι ανακατεμένα λαχανικά : Σκατζικια, Καυκαληθρες, Παπανουργια ,Πουρατζινα ,Σέσκλα ,Σπανακια Μαραθος, Σαψιχος, Πράσα,Άγρια χόρτα Κεφαλλονιάς. Aν στη περιοχή σας βρείτε άγρια σκόρδα και άγρια καρότα χρησιμοποιείστε τα! Και μη πετάξετε τα φύλλα απο το άγριο καρότο (ούτε απο το καλλιεργημένο), είναι υπεροχα στη κατσαρόλα.
Τα τσιγαρίδια μπορούν να συνοδεύσουν και το κρέας της σχάρας , η αυθεντική εκδοχή όμως τα θέλει με μπακαλάο.
Τσιγαρίδια απο τη Λαχαναγορά στο πάγκο της Μαρίας Σπαθώνη
Η συνταγή με τα τσιγαρίδια είναι του ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΥ