Ένα από τα αγαπημένα φαγητά της παλιάς Κεφαλονιάς.  Ένα πιάτο της “cucina povera”  της αγροτικής Κεφαλονιάς. Όταν η οικογένεια έσφαζε , τίποτε δεν πεταγόταν. Πολλά τα στόματα , πολλά τα άτομα και οι νοικοκυράδες  ήπρεπε να αξιοποιήσουνε το κάθε μπουκούνι κρέατος.

Το φαγητό που βλέπετε είναι ποδαράκια τυλιχτά σε άντερα (εντερα). Τα ποδαράκια είναι από μικρό αρνάκι  θηλυκωμένα στα αντεράκια του  .

Πιάτο Χριστουγεννιάτικο γιατί οι αγρότες τα Χριστουγεννα σφάζανε είτε χοιρινό είτε αρνί, η γαλοπούλα καμία σχέση δεν έχει με την παράδοση τση κουζίνας μας.

Το πιάτο σήμερα το έφτιαξε (ποιος άλλος?) ο μερακλής  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΣ   και το συνοδεύει με πατατούλες κυδωνάτες.

Στο δικό μας σπίτι το σερβίραμε με ρύζι  και  μάλιστα γλασέ.  Υπέροχες γεύσεις.. Αφθονο σκορδάκι, μια υποψία κανέλα, πρόκα , πιπεράκι, ριγανη, δαφνόφυλλο  και κουσέρβα ντομάτα λιασμένη όλο το καλοκαίρι.

Ένα πιάτο της παραμονής των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς! Ο κρεοπώλης σας μπορεί αν σας το ετοιμάσει αν του ζητήσετε!

Ευχαριστούμε πολύ τον ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΣ,    που μας το θύμισε και το μαγείρεψε!

Και στο πιάτο!!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις