Τη αποψινή συνταγή της Κεφαλονίτικης «cucina povera» μας θύμισε, ποιος άλλος, ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΣ Σύβραση: Ένα φαγάκι του της “φτωχής Κεφαλονίτικης κουζίνας” που δεν υστερεί όμως σε νοστιμιά από πολλά γκουρμέ πιάτα!!
Τα υλικά της απλά, αυτά που έχει και το πιο φτωχικό σπίτι : πατάτες, κρεμμύδια ξερά, σέλινο, ντομάτα φρέσκα και μια κουταλίστα κουσέρβα (ντομάτα πάστα).
Βάζουμε νερό στη κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα αναφερόμενα υλικά, λίγο λαδάκι , αλάτάκι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και οι πατάτες.
Λίγα λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι, σπάμε προσεκτικά μέσα στο ζουμί που βράζει , φρέσκα αυγά. Τα αφήνουμε να βράσουν τόσο όσο είναι το γούστο μας για το αυγό. Πως το θέλουμε, μελάτο, σφικτό, μέτριο..
Σε αυτή τη συνταγή σας προτείνω το μελέτο γιατί καθώς θα το ανοίξετε μέσα στο καυτό ζουμί όταν θα το σερβίρετε στο πιάτο σας, το ζουμάκι θα μελώσει και θα έχει υπέροχη γεύση.
Στο πιάτο πασπαλίζουμε με φρεσκο τριμμένο πιπέρι.
Θρεπτική, ζεστή σύβραση που μας θυμίζει τη θαλπωρή τση αγκαλιάς τση νόνας.