Πιτσούνια!! Ετσι το λέγανε ! Ο μεζές των αγροτών τση Κεφαλονιας, η “povera” η φτωχή κουζίνα.. Αφθονα τα σκόρδα σε κάθε μαγεριό.. Μας την θύμισε ο Sklavounos Pavlos από τον οποίον κλέψαμε και τις φωτογραφίες..
Η συνταγή του Παύλου με το ρισιάνικο σκόρδο σκοτώνει όλα τα μικρόβια του χειμώνα.. Τροφή – φάρμακο! Εχω την εντύπωση ότι ηταν ενας μεζές καθαρά ανδρική υπόθεση, για αυτό και “τσαπατσούλικος” , τα σκόρδα δεν ειναι καθαρισμένα με επιμέλεια , αλλά αυτό τους δίνει άλλη γλύκα.. Απο βιασύνη δεν τα καθάριζαν ή ήξεραν ότι είναι έτσι πιο γλυκό το σκόρδο?
Ο Παύλος γράφει στην ανάρτησή του:
Σκεφτηκα να φτιαξω ενα ξεχασμενο ”σνακ” των προγονων μας, και ιδιως των εργατων της γης. Με λιγη φετα ή στούμπα και ……αρκετο κρασακι ξεχναγαν την πεινα τους !!!! Πως το ελεγαν ???
Συγνώμη, αλλά που είναι η συνταγή;