Είναι το αγαπημένο γλυκό του χειμώνα .. Οι ρουμπινένιες κουταλίτσες του σου θυμίζουνε το καλοκαίρι, τη περγουλιά σου, το αμπέλι..
Και γίνεται εύκολα.. Ακολουθείτε τα βήματα του Διονύση Φραγκισκάτου..
Χρησιμοποιεί σταφύλια χωρίς κουκουτσι
Τα βάζει στη κατσαριόλα με ζάχαρη , μπορείτε να βάλετε στέβια αλλά σε μικρότερη ποσότητα γιατί ειναι πολύ γλυκιά στη γεύση
Βράζουν με τους χυμούς τους και αρχίζουν να αλλάζουνε χρώμα
Ρίχνουμε μέσα μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζα για τη μοσκοβολιά
Βγάζουμε σε ένα πιατάκι σιρόπι και παρατηρούμε πότε θα δέσει..
Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε στο βάζο… Αποθηκεύτηκε για τον χειμώνα..
Ε, καλά να μη το δικιμάσει ο ζαχαροπλάστης; Δεν γίνεται!!
Καλοφάγωτο Διονύση σε χαρές!!! Εκτός απο το γιαούρτι, δένει υπέροχα και με τη γεύση της φέτας, σκληρή φέτα πάνω σε μια φρυγανισμένο ψωμάκι λουσμένη με γλυκό σταφύλι!
Ελένη Δ. Χιόνη