Η σιόρα Νιόβη Φωτεινάτου Καμπίτση μας θύμισε σήμερα το παραδοσιακό γλυκό της άνοιξης που ξεκίνησε από την ορεινή Κεφαλονιά και κατάχτησε τα σαλόνια του Αργοστολιού.
Η μυζηθρόπιτα είναι το γλυκό της cucina povera του νησιού μας που μέσω των γυναικών που εργάζονταν στις πλούσιες οικογένειες της πρωτεύουσας ως μαγείρισσες ,πέρασε και στα αρχοντόσπιτα του Αργοστολίου.
Τα υλικά πολύ απλά και τα ανακατεύεις όλα μαζί
Γάλα
Αυγά (κτυπημένα)
ζάχαρη
λίγο αλεύρι για να δέσει
Αλατάκι
Μπόλικο μάραθο ή άνηθο
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και Ψήνεται στο φούρνο σε “ρηχό” ταψάκι.
Μη βάλετε βανίλια γιατί θα καταστρέψει το ανοιξιάτικο άρωμα και τη φρεσκάδα του μάραθου.
Μπορείτε να το σερβίρετε με λίγες σταγόνες μελιού.
Η Νιόβη στόλισε τη μυζηθρόπιτά της με πέταλα τριαντάφυλλου όπως κάνανε οι σιόρες τ’ Αργοστολιού, και της έδωσε τραγανότητα με τα αμύγδαλα.
Είναι πραγματικά το πιο εύκολο, υγιεινό παραδοσιακό γλυκό της αποκριάς. Δοκιμάστε το!