Μας το θύμησε η Νιόβη Φωτεινάτου. Η Κεφαλονίτικη οικογένεια συνήθιζε (νόμος απαραβίαστος) να φτιάχνει κρεατόπιτα για το τραπέζι της Αναλήψεως μιας απο τις μεγαλύτερες γιορτές του Πάσχα αφού ειναι η τελευταία ημέρα του “Χριστός Ανέστη”.

Συνοδευότανε με λαχανικά του κήπου της κάθε οικογένειας. Κυρίως βλήτρα.

Γιατί κρεατόπιτα; Η νόνα μου η παπαδιά – Ωραιάνθη Χιόνη- μας έλεγε ότι έτσι όπως ειναι στρογγυλή η πίτα μοιάζει με σύννεφο σαν το σύννεφο της Ανάληψης του Κυρίου στους ουρανούς. Επίσης, άγνωστο γιατί, η κρεατόπιτα τσ’ Αναλήψεως -τουλάχιστον στη δική μας οικογένεια- ήτανε από τράγιο χωρίς άλλο είδος κρέατος.

Χρόνια Πολλά !

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!