Η μακαρονόσουπα είναι ένα απο τα εμβληματικά φαγάκια της cucina povera της Κεφαλονιάς. Της απλής κουζίνας των αγροτών και των εργατών που έριχναν στην κατσαρόλα ότι είχε ο κήπος τους (και ο κήπος του γείτονα), κάθε εποχή.

Είναι ένα φαγάκι επίσης που τρώγεται καυτό το χειμώνα και χλιαρό το καλοκαίρι. Δεν είναι ακριβώς κυρίως πιάτο αν και μπορεί να γίνει , είναι ένα πιάτο για τις «λιγούρες» και τρώγεται οποιαδήποτε στιγμή της μέρας ή τση νύχτας.

Τη μακαρονόσουπα μας τη θύμισε =και τη φωτογράφισε = ο γνωστός κουζινιέρης Διονύσης Φραγκισκάτος.

Το μαγέρεμα

Στην κατσαρόλα που έχετε βάλει αλατισμένο νερό για να βράσουν τα μακαρόνια ρίχνετε 1-2 ώριμες φρέσκες τομάτες , μερικά φύλλα σέλινο και λίγες σταγόνες λαδάκι.

Χρησιμοποιούμε σπαγγέτι Νο 6 θα σας πρότεινα ολικής άλεσης.

Βράζουμε τα μακαρόνια στο χρόνο που λέει η συσκευασία τους και η μακαρονόσουπά μας είναι έτοιμη.

Μπορείτε να την αρτύσετε με κάποια πρωτεϊνη και να την κάνετε κυρίως πιάτο. Πχ με μια γεναία μερίδα τυρί φέτα όπως ο Διονύσης,  ή με δυο αυγά ποσέ (που θα τα σπάσετε μέσα στη σούπα, λίγο πριν την κατεβάσετε απο τη φωτιά). Πιπεράκι άφθονο στο πιάτο. Ο Διονύσης βλέπω στις φωτογραφίες την αρωματίζει και με λεμονάκι.

Η ρετσέτα και σε εικόνες απο το μαγεριό του Διονύση Φραγκισκάτου

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!