Η τοπική “παραπληροφόρηση” για την έναρξη της τουριστικής σεζόν

1347

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε σε διάφορα sites αλλά και ακούμε σε ραδιοφωνικές εκπομπές ότι η φετινή τουριστική περίοδο θα ξεκινήσει νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά…..!!!

Πρόκειται για διαστρέβλωση της πραγματικότητας από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο του τουρισμού….!!!

Γράφουν και μιλάνε χωρίς να γνωρίζουν αν αυτό που αναφέρουν είναι το σωστό και από που προέρχεται…!!

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και εφέτος οι πτήσεις προς το νησί μας θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου (+- κάποιες ημέρες κάθε χρόνο)και πιο συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου με τη Ryanair να μας κάνει ποδαρικό από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου(διαβάστε εδώ).

Πέρυσι η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου από την εταιρεία Easyjet η οποία είχε μεταφέρει τους πρώτους Βρετανούς τουρίστες από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου(διαβάστε εδώ).

Η διαφορά της φετινής τουριστικής περιόδου σε σχέση με τις προηγούμενες δεν είναι ότι ξεκινάει νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι(δεν υπάρχει μεγάλη χρονική απόκλιση) αλλά ότι θα έχουμε περισσότερες πτήσεις με την έναρξη της σεζόν.

θα ξεκινούσε νωρίτερα αν είχαμε τις πρώτες πτήσεις τον Φεβρουάριο ή στις αρχές/μέσα Μαρτίου μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι πράγματι η σεζόν αρχίζει νωρίτερα από ποτέ….!!

Συνεπώς όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πως ενημερώνουμε την κοινωνία και σε καμία περίπτωση με αναφορές που δεν βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα…!!!

Όλα αυτά αποκαλύπτουν για μία ακόμα φορά το ρόλο του “παντογνώστη” που έχουν αναλάβει κάποιοι αλλά θα τους προτείναμε να είναι πιο σοβαροί ώστε να αποφεύγουν τέτοιες…λεκτικές “γκάφες“…!!!

Η τουριστική περίοδο στην Κεφαλονιά τα τελευταία χρόνια ξεκινάει στα τέλη Μαρτίου….

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Eπιμελητήριο με τους επαγγελματίες και τους φορείς του τουρισμού,  δεν ήταν για την έναρξη της σεζόν νωρίτερα , αλλά για προτροπή των επαγγελματιών να ανοίξουν τα μαγαζιά τους (εστιατόρια, καφετέριες , mini market) νωρίτερα απο τα προηγούμενα χρόνια ώστε να μην δίνουμε την εικόνα έρημων χωριών στους επισκέπτες του Μάρτη.

Η αλήθεια είναι ότι η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου είδε το θέμα της νέας σεζόν πολύ έγκαιρα , πολύ σοβαρά και με προτάσεις και μέτρα αλλαγής της κατάστασης.  Οπως όλα δείχνουν εφέτος σε κάθε χωριό θα υπάρχουν ανοικτά βασικά καταστήματα για τη πλήρη εξυπηρέτηση των τουριστών του Μάρτη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις