“Xρυσό” βραβείο στο Εστιατόριο της ΤΑΣΙΑΣ από το “Greek taste beyond borders”

1966

Χθες 5 Μαρτίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 “Greek taste beyond borders”.

Σε αυτό βραβεύτηκαν Ελληνικά εστιατόρια με διεθνή εμβέλεια , εστιατόρια που διαφημίζουν για τη ποιότητά των υλικών και των υπηρεσιών τους την ελληνική γαστρονομία.

Σε αυτό το πρώτο συνέδριο, το εστιατόρια ΤΑΣΙΑ της οικογένειας Δενδρινού στο Φισκάρδο, κέρδισε το χρυσό βραβείο το οποίο παρέλαβε η ίδια η Τασία Δενδρινού.

Θα αναζητήσουμε πλήρες ρεπορταζ της χθεσινής λαμπερής βραδιάς για περισσότερη ενημέρωση. Προς το παρόν εξασφαλίσαμε φωτογραφίες απο τη βράβευση της Τασίας Δενδρινού .

Πολλά συγχαρητήρια eκ μέρους των Αναγνωστών του kefaloniapress, στην Τασία και στην οικογένεια Δενδρινού για την επιτυχία τους, για τη σκληρή δουλειά τους και την επιμονή τους στη ποιότητα και τη προβολή του νησιού μας.

Τι είναι το “Greek taste beyond borders”

Το “Greek taste beyond borders” μέσα από το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο ελληνικής γαστρονομίας 1st international Hellenic Gastronomy Conference 2018 αποτελεί μια θεσμική καμπάνια που έχει ως στόχο την ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος και την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως.

Απαρτίζεται από διεθνείς προσωπικότητες Ελλήνων και από διάφορες χώρες του κόσμου με αναγνωρισμένη καριέρα, οι οποίοι υποστηρίζουν αυτή τη μοναδική και καινοτόμα καμπάνια, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπό την Αιγίδα των Υπουργείων: “Οικονομίας & Ανάπτυξης και Τουρισμού”. Επίσης υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων καθώς και υπό την Αιγίδα της Π.Ο.Ε.ΣΕ.

Το μέλλον του συνεδρίου ήδη διαγράφεται λαμπερό, αφού έχει κινήσει το ενδιαφέρον για μια δεύτερη διοργάνωσή του σε χώρες της Ευρώπης και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τα οφέλη για τους συνέδρους θα είναι μεγάλα από τη στιγμή που η συμμετοχή θα είναι από 50 χώρες του κόσμου και θα παραστούν σαν ομιλητές πολύ σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας, όπως και ο Ρώσος Leonid Gelibterman “Member of the Advisory Board of the United Nations World Tourism Organizations (UNWTO) Gastronomy Network” , μια ισχυρή αναγνωρισμένη προσωπικότητα ειδικού συμβούλου του παγκόσμιου network της τουριστικής γαστρονομίας, ο οποίος θα κάνει και την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου. Αναμένεται η τηλεοπτική κάλυψη από 15 χώρες.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής o κ. Φίλιππος Κούτρας (ιδρυτής του Estiatoria.gr). Στη συνδιοργάνωση ο κ.Νίκος Νάσιουτζικ. Μεγάλος υποστηρικτής η ECALI SA και το The Ecali Club, που έχει ήδη εντάξει την καμπάνια κάτω από το Concept | Repositioning Greece.

Αιγίδες: Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης – Υπουργείο Τουρισμού.

Ονόματα υποστηρικτών της ευρύτερης ομάδας του “Greek taste beyond borders” η οποία είναι υπό διαρκή διαμόρφωση στα πλαίσια του 1st international Hellenic Gastronomy Conference 2018 είναι:

Operations Managers:

Φίλιππος Κούτρας – Νίκος Νάσιουτζικ

Επίτιμοι ομιλητές – Διεθνείς προσωπικότητες:

Leonid Gelibterman “Member of the Advisory Board of the United Nations World Tourism Organizations (UNWTO) Gastronomy Network”

Thomas A. Gugler “President Worldchefs”

Διεθνείς Chef :

Ηλίας Μαμαλάκης (Ευρώπη – Αμερική), Νταϊάνα Κόχυλα (Αμερική), Κώστας Σπηλιάδης (Milos Αμερική), Βαγγέλης Δρίσκας (Ασία, Αμερική), Άρης Τσανακλίδης (Αμερική – Καναδάς), ), Γιάννης Μπαξεβάνης (Ελβετία – Ντουμπάι), Ντίνα Νικολάου (Γαλλία), Μάνος Μακρυγιαννάκης (Βρυξέλλες), Γιάννης Στανίτσας (Αμερική – Ευρώπη), Σταμάτης Τσίλιας (Ρωσία), Γιάννης Σολάκης (Ολλανδία), Ζαν Λουί Καψαλάς (Γαλλία), Διονύσης Παπανικολάου (Σεϋχέλλες), Χρήστος Τζιέρας (Ιταλία), Γιώργος Τσελεμεντές (Χώρες Ευρώπης), Αξιώτης Παράσχος (Γερμανία – Λουξεμβούργο), Γκίκας Ξενάκης (Γαλλία – Βέλγιο), Σωτήρης Ευαγγέλου (Hong Kong – Σιγκαπούρη), Δημήτρης Κονταράτος (Γερμανία), Στέλιος Ιωαννίδης (Ελβετία), Χρύσανθος Καραμολέγκος (Costa Navarino), Σωτήρης Φιλίππου (Ιταλία – Ισπανία), Χρυσόστομος Πρασατζής (Γερμανία), Στέφανος Πρίσκας (Γερμανία), Ευριπίδης Γκόγκος (Ρόδος),Τάσος Ντούμας (Αμερική), Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Ηνωμένο Βασίλειο), Ευάγγελος Χασιώτης (Ιταλία), Σοφία Στάμου (Ευρώπη), Μιχάλης Μάρθας (Αγγλία), Μαρία Εκμεκτσίογλου (Κωνσταντινούπολη), Σωτήρης Βασιλείου (Γαλλία, Βέλγιο).

International Affairs for “Greek taste beyond borders”:

Μίλτος Καρούμπας “President in Hellenic Chef Federation – Candidate for Worldchefs Presidium 2016-2020”

Ιωάννης Χορόζογλου “Διεθνείς σχέσεις”

Νίκος Μπίλιος “Στρατηγικός σύμβουλος επικοινωνίας για την Ελλάδα και εξωτερικό”

Αφροδίτη Δελαπόρτα “Διεθνείς σχέσεις”

Press & Media:

Χρήστος Καλουντζόγλου “Αρχισυντάκτης – Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων”

Σύμβουλοι τουρισμού – Τομέας τουριστικής γαστρονομίας :

Γιάννης Γεωργακάκης “Ceo – The Ecali Club”

Πολυχρόνης Γριβέας “Senior Advisor Hotels & Tourism Sector, NBG Member of the BοD, GNTO”

Θεόφιλος Κυρατσούλης “Tourism and Hospitality Executive”

Χριστίνα Πουτέτση “Journalist, Tourism and Communication expert”

Μάγδα Πειστικού “Εκπαιδευτικός φιλοξενίας και Επισιτισμού”

Βαγγέλης Μπελτζενίτης “Σύμβουλος Εστίασης & Γαστρονομίας”

Απόστολος Ελευθερόπουλος “Hotel Manager 5άστερων ξενοδοχείων της Ρόδου”

Μαρίνος Σκολαρίκος “Οινοχόος WSET – Allwinestories”

Γιώργος Κάτσικας ” Tourism expert” Pmrinvestments London UK

Επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα Διασφάλισης Ποιότητας & Πιστοποίησης:

Σάββας Πελτέκης “Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD)”

Επιστημονική ομάδα σε θέματα Διατροφολογίας & Γαστρονομίας:

Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου “MSc, PhD Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής Νutrimed”

Νικόλαος Φωτιάδης “Executive chef της Διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας ( Ι.Ε.Γ.)”

Κυριάκος Ρέππας “Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος – Υπεύθυνος Δικτύου Διαιτολογικών Γραφείων Τροποποίησης Συμπεριφοράς και Ελέγχου Βάρους Nutrimed”

Νικόλαος Ψιλάκης “Δημοσιογράφος και συγγραφέας (Μάστερ Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας) – Πρώην μέλος μέλος της επιτροπής του ΕΟΤ για την καθιέρωση της ελληνικής γαστρονομίας”

Γιώργος Ευγενικός “Γενικός γραμματέας στην Ομοσπονδία Προστασία Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ – Πρόεδρος στο Ινστιτούτο καταναλωτών Ρόδου – Δωδεκανήσου”

Δημήτρης Παπαϊωάννου “Ειδικός σύμβουλος στα ελληνικά αποστάγματα”

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις