Πέντε ημέρες απομένουν για την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου στο νησί μας καθώς την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πτήσεις από διάφορες ευρωπαικές πόλεις.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι και αποκλειστικά στις αρχές του έτους(διαβάστε εδώ) τις πρώτες πτήσεις όπως και πέρυσι τις αναμένουμε στα τέλη του Μαρτίου  ωστόσο σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις που δείχνουν ότι θα έχουμε περαιτέρω αύξηση των αφίξεων στο νησί μας.

Πριν προχωρήσουμε θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα που θα σας ξαναπαρουσιάσουμε έχει ανακοινωθεί εδώ και μήνες και όχι σήμερα όπως θέλουν να παρουσιάσουν κάποιοι στην προσπάθεια τους να καλύψουν την ανεπαρκή ενημέρωση τους.

Ποδαρικό τη νέα χρονιά θα μας κάνει στις 26 Μαρτίου η εταιρεία Ryanair με την πρώτη της πτήση από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου(FR6611).

Την επόμενη ημέρα(27/3) θα έχουμε επίσης από την Ryanair τις εναρκτήριες πτήσεις από το Μιλάνο/Μπέργκαμο(FR4993) με τους πρώτους Ιταλούς τουρίστες να έρχονται και πάλι νωρίς στην Κεφαλονιά μετά από αρκετά χρόνια ,  ενώ θα υπάρχει και η πρώτη πτήση από το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης(FR4366) η οποία αποτελεί νέα πτήση για τα δεδομένα του νησιού μας.

Επίσης την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει τις πτήσεις από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου και η εταιρεία Easyjet(ΕΖΥ8385) ενώ την Τετάρτη(28/3) θα έχουμε και την πρώτη πτήση της Norwegian(D82524) επίσης από το ίδιον προορισμό και μάλιστα σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με το 2017.

Μέχρι και τα μέσα περίπου του Απριλίου θα έχουμε συνολικά δέκα πτήσεις την εβδομάδα:

-6 πτήσεις από το Λονδίνο

-2 πτήσεις από το Μιλάνο

-2 πτήσεις από την Φρανκφούρτη

όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαμε μόλις δύο πτήσεις την εβδομάδα κάτι που δείχνει την αυξητική τάση που αναμένουμε στις φετινές αφίξεις.

Στη συνέχεια θα προστίθενται στο πρόγραμμα και άλλες πτήσεις από διάφορες χώρες όπως η Ολλανδία με την πρώτη πτήση να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 21 Απριλίου από την εταιρεία Transavia (HV1539/40).

Θα ξεκινήσουν επίσης από την Πολωνία ενώ από το Μαϊο θα έχουμε ακόμα περισσότερες εταιρείες και από άλλες χώρες.

Καλή τουριστική σεζόν σε όλους…..και θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη γύρω από το χώρου του τουρισμού που θα αφορά την Κεφαλονιά και την Ιθάκη….!!!