ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»: 814.270 ευρώ στο Δήμο Κεφαλονιάς για μηχανήματα, σχολεία, παιδικές χαρές, από την Κυβέρνηση που…. «δεν δίνει ευρώ στο Δήμο» !

Στις 15 Ιανουαρίου 2019 γίνεται δημοπρασία για την «ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», με συνολικό προϋπολογισμό 151.523,58 € (πλέον ΦΠΑ 24%) (187.900 με το ΦΠΑ).

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν κυρίως παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, του Δημοτικού σχολείου Κεραμειών, του γυμνασίου –λυκείου Σάμης (Ασφαλτοστρώσεις και επιστρώσεις με ελαστικοσυνθετικό τάπητα των προαυλίων) καθώς και εργασίες ανακατασκευής κυρίως στις τουαλέτες του κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου.

Όλα καλά και ωραία. Μόνο που η δημοτική ηγεσία «κάνει γαργάρα», όπως πάντα, ότι τα λεφτά προέρχονται από…. «την καταραμένη» κυβέρνηση   ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που σύμφωνα με επανειλημμένες δηλώσεις του Αντ’αυτού Διονυσίου Λυκούδη και αρμόδιου για τα έργα αντιδημάρχου , …. «δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στο δήμο» !

Κρίνετε εσείς την αλήθεια των δηλώσεών του!

«Η παρούσα (κυβέρνηση) δεν έχει δώσει ευρώ για νέα έργα έτσι ώστε μετά την πρωτεύουσα να δημιουργήσουμε ανάλογη εικόνα στην περιφέρεια» δήλωνε ο Δ. Λυκούδης στις αρχές Οκτωβρίου δίχως να κοκκινίζει αφου την ίδια ώρα με λεφτά από την κυβέρνηση κάνει έργα στο Αργοστόλι και μόνο στο Αργοστόλι (το γήπεδο, τη Ριζοσπαστών, την παραλία) και τώρα εξασφαλίζει και άλλα 200 χιλιάρικα από την “άσπλαχνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ”,  για τα σχολεία.

√ Συνολικά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών ο δήμος Κεφαλονιάς έχει χρηματοδοτηθεί με 814.270 ευρώ !!!!

Από αυτά :

  • 305.000 ευρώ για μηχανήματα,
  • 187.900 ευρώ για σχολεία (η δημοπρασία που λέγαμε) και
  • 321.3017 ευρώ για παιδικές χαρές !!!!

Ας σημειωθεί ότι άγνωστο για ποιο λόγο ο δήμος Κεφαλονιάς δεν κατάθεσε ή και δεν εγκρίθηκαν προτάσεις του (δεν γνωρίζουμε τι ισχύει) στους τομείς Ύδρευσης και Αποχέτευσης, λες και όλα τα προβλήματα της ύδρευσης είναι λυμένα και στο τελευταίο χωριό.

Το γελοίο είναι , ότι η δημοτική αρχή καταγγέλει απροκάλυπτα την κυβέρνηση, αλλά θα πάει στις εκλογές διατυμπανίζοντας έργα που έχουν γίνει με τα λεφτά που της χορηγεί η Κυβέρνηση!

Ναι αλλά!

«Ετσι που έχει στρώσει» η δημοτική αρχή οκτώ χρόνια έτσι και θα κοιμηθεί !

Όλοι οι ΦΙΛΟΔΗΜΟΙ και να έλθουν στα ταμεία του Δήμου Κεφαλονιάς και μαζί όλος ο προϋπολογισμός του κράτους, τούτη τη φορά με τίποτα δεν γλιτώνει τη λαϊκή κατακραυγή !

Μία φορά ξεγελάστηκε ο κόσμος το 2010 και άλλη μία φορά το 2014  που “αρπάξανε” την ψήφο του κοσμάκη ελέω του «αδελφού» Μιχάλη (του Χρυσοχοϊδη ντε με τα εκατομμύρια των σεισμών για νεροπότηρα Βοημίας….) !

Το κακό δεν θα τριτώσει ! Είναι υπόσχεση!

Οκτώ χρόνια αρκετά ….δεν θα γίνουνε εννιά ! (Για όσους θυμούνται)!

Ο Κάλπη-κος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

3 Σχόλια

  1. […] Οσο αφορά το Δήμο Κεφαλονιάς το ποσόν είναι 65.420,00€ , στον δε Δήμο Ιθάκης 8.280,00€..   Κατα τα λοιπά η δημοτική αρχή Κεφαλονιάς καταγγέλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν “δίνει ούτε ευρώ”.  Δες  εδω κλικ […]

  2. […] Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου Κυβερνητικού Εκπροσώπου, τα παρακάτω ποσά έχουν αποδοθεί στον Δήμο Κεφαλονιάς (μερίδα του λέοντος λόγω πληθυσμού) και Δήμο Ιθάκης, επιβεβαιώνοντας σημερινή άρθρο που δημσοσιευσε το kefaloniapress (Δες εδω) […]

Comments are closed.