Κατά τη διάρκεια της περσινής τουριστικής περιόδου και μετά από πάρα πολλά χρόνια είχαμε στο νησί μας πτήσεις από δύο αεροδρόμια της Γερμανίας και συγκεκριμένα του Μονάχου και της Φραγκφούρτης.

Από τις πτήσεις αυτές και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία επισκέφτηκαν την Κεφαλονιά περίπου 19.000 Γερμανοί τουρίστες με αποτέλεσμα να αποτελέσουν την τρίτη τουριστική αγορά σε αφίξεις μετά τη Βρετανία και την Ιταλία.

Για το 2019 και όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενα άρθρα μας έχουν ανακοινωθεί νέες πτήσεις με το πρόγραμμα για την φετινή σεζόν να έχει ως εξής:

 

RYANAIR

-Από τις 3 Απριλίου έως τις 26 Οκτωβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου(ΝΕΑ ΠΤΗΣΗ).

-Από τις 4 Μαίου έως τις 26 Οκτωβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Σάββατο από τη Φραγκφούρτη.

 

 

CONDOR

-Από τις 2 Μαίου έως τις 24 Οκτωβρίου μία πτήση την εβδομάδα κάθε Πέμπτη από το Ντίσελντορφ(ΝΕΑ ΠΤΗΣΗ)

-Από τις 2 Μαίου έως τις 24 Οκτωβρίου μία πτήση την εβδομάδα κάθε Πέμπτη από το Μόναχο.

 

EASYJET

-Από την 1η Απριλίου δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ενώ από τα τέλη Ιουνίου έως τα τέλη Αυγούστου θα υπάρχουν δύο ακόμα κάθε Τετάρτη και Σάββατο με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται στις 25 Οκτωβρίου.

Συνεπώς σταδιακά και στο μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής περιόδου θα έχουμε έως και οκτώ πτήσεις την εβδομάδα για κάποιο διάστημα και δέκα από τέσσερα αεροδρόμια της Γερμανίας που συνεπάγεται ότι θα ξεπεράσουμε αρκετά τις αφίξεις του 2018.

Το άνοιγμα προς τη Γερμανική αγορά είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική μας οικονομία τόσο εφέτος όσο και τα επόμενα χρόνια αρκεί να αξιοποιήσουμε σωστά τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται και να καταφέρουμε να προσελκύσουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Σχόλιο

  1. Ξεχάσατε την ιζιτζετ. Από Απρίλη έως Οκτώβρη, δυο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα Παρασκευή από Βερολίνο (Τεγκελ).

Comments are closed.