Δύο εβδομάδες απομένουν για την επίσημη έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου καθώς όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας την 1η Απριλίου αναμένουμε την πρώτη πτήση από το εξωτερικό στο νησί μας.

Για το 2019 έχουν ανακοινωθεί κάποιες νέες πτήσεις τις οποίες συγκεντρώσαμε και είναι οι ακόλουθες:

  • ΙΤΑΛΙΑ

Alitalia: Από τις 29 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου μία πτήση την εβδομάδα κάθε Δευτέρα από τη Ρώμη.

Blu Express: Από τις 29 Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από το Μιλάνο.

Easyjet: Από τις 30 Ιουνίου έως την 1η Σεπτεμβρίου μία πτήση την εβδομάδα κάθε Κυριακή από τη Βενετία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ryanair: Από τις 3 Απριλίου έως τις 26 Οκτωβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο από το Βερολίνο.

Condor: Από τις 2 Μαίου έως τις 24 Οκτωβρίου μία πτήση την εβδομάδα κάθε Πέμπτη από το Ντίσελντορφ.

ΑΓΓΛΙΑ

Tui Fly: Από τις 7 Μαίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου μία πτήση την εβδομάδα κάθε Τρίτη από το Μπόρνμουθ.

Fly Lolo: Από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου μία πτήση την εβδομάδα κάθε Δευτέρα από το Σάουθαμπτον.

Επίσης το 2018 είχε ανακοινωθεί από την Jet2 και μία νέα πτήση από το Μπέρμιγχαμ αλλά η εταιρεία στη συνέχεια ακύρωσε τις πτήσεις και μετέθεσε την έναρξη τους για το 2020.

  • ΕΛΛΑΔΑ

Astra Airlines: Μετά από αρκετά χρόνια το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε και πάλι πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη όπου από τις 7 Μαίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα εκτελείτε μία πτήση την εβδομάδα κάθε Παρασκευή.

Δυστυχώς για μία ακόμα χρονιά δεν θα υπάρχουν πτήσεις από τη Γαλλία , το Βέλγιο , το Λουξεμβούργο , τη Ρωσία , από κεντρικές πόλεις της Ελβετίας ενώ από κάποιες χώρες(π.χ Σκανδιναβία) οι πτήσεις θα είναι λιγότερες έως και καθόλου.

Μεγάλη συμβολή στην προσθήκη των νέων πτήσεων είχαν οι δράσεις της Περιφέρειας του Αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Γαλιατσάτου και της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς κ’ Ιθάκης  με τον πρόεδρό της Γεράσιμο  Τιμοθεάτο.

Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε ότι δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάζει η Κεφαλονιά  δεν είναι αυτή που αρμόζει για να υποδεχτούμε τους τουρίστες…καθώς οι υπεύθυνοι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο  έχουν ως κύρια ενασχόληση τους …..τις εκλογές….και όχι φυσικά την προετοιμασία του νησιού μας…!!!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις