Ένα ακόμα ψέμα της σημερινής κυβέρνησης  ξεσκεπάζεται και έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη λίστα αυτών που έταξε η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να πάρει την εξουσία και στην συνέχεια αθετεί.
Τελικά η μείωση φόρων που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ψαράδες, είναι η επιβολή ενός χαρατσιού στα αλιευτικά αφού δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα έρχεται επιβολή τέλους σε αλιευτικά πλοία και ρυμουλκά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός για τους ψαράδες του νησιού μας αλλά και  της χώρας γενικότερα, που πίστεψαν τα παχιά λόγια και το ενδιαφέρον των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τους φτωχούς ψαράδες.
Ένας κλάδος που καταρρέει όπως όλος ο πρωτογενής τομέας αυτής της χώρας και πασχίζει με νύχια και δόντια να επιβιώσει μέσα από αντίξοες συνθήκες δέχεται την χαριστική βολή ή καλύτερα βουλιάζει στα  νερά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους.
Βλέπετε οι ψαράδες είναι καλοί όταν τρέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών, ναυαγίων, στο Μάτι και όπου χρειάστηκε να πάνε με τα καΐκια τους αφιλοκερδώς και πάντα με γνώμονα την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο τους που κινδυνεύει στη θάλασσα.
Από κοντά τότε κι οι  βουλευτές που θα τρέξουν να τους συγχαρούν και να φωτογραφηθούν μαζί τους, εκφράζοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη τους για να παίξει στο δελτίο τον 9 και μετά σιωπή για την επιβολή χαρατσιών με το έτσι θέλω.
Αυτή είναι λοιπόν η ανταμοιβή όλον αυτών των ανθρώπων της θάλασσας, η επιβολή τέλους ή αλλιώς ενός χαρατσιού γιατί δυστυχώς έχουν ένα καΐκι και δεν έχουν βαπόρι όπως έχουν   όλοι οι κολλητοί της κυβέρνησης εφοπλιστές!!!
Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε την άποψη του βουλευτή κ. Καππάτου πάνω στο θέμα και να ακούσουμε τι θα  πει στους βιοπαλαιστές του νησιού μας αλλά και τι προτίθεται να κάνει ώστε  να αρθεί αυτή η άδικη επιβολή του τέλους αλιευτικών πλοίων?
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Κε Καππατε από το βημα να τους τα πεις ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΙΑ!! ΕΛΕΟΣ.

Comments are closed.