Ήταν 19 Δεκεμβρίου του 2018 όταν σας είχαμε ενημερώσει αποκλειστικά(διαβάστε εδώ) για την απόφαση της εταιρείας Iberia να ξεκινήσει πτήσεις από τη Μαδρίτη προς την Κέρκυρα το 2019.

Πράγματι κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς η εταιρεία από τις 15 Ιουνίου έως τις 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούσε μία πτήση κάθε Σάββατο ενώ κατά τη διάρκεια του Αυγούστου υπήρχαν επίσης πτήσεις κάθε Τετάρτη(7/8-28/8) , Πέμπτη(1/8-29/8) και  Κυριακή(11/8-1/9).

Για τη φετινή τουριστική περίοδο το πρόγραμμα της Iberia προς την Κέρκυρα θα έχει ως εξής:

-Από την 1η Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου μία πτήση κάθε Τετάρτη.

-Από τις 4 Ιουλίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου μία πτήση κάθε Σάββατο.

-Από τις 5 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου μία πτήση κάθε Κυριακή.

-Από τις 6 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου μία πτήση κάθε Δευτέρα.

-Από τις 9 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου μία πτήση κάθε Πέμπτη.

-Από τις 28 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου μία πτήση κάθε Τρίτη.

Με βάση λοιπόν το επίσημο πρόγραμμα από την 1η Ιουλίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν συνολικά 51 πτήσεις και συγκριτικά με το 2019 προκύπτει αύξηση κατά 45% που αντιστοιχεί σε 23 περισσότερες πτήσεις και φυσικά άνοδο των αφίξεων.

Το σημαντικό άνοιγμα στην Ισπανική αγορά αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη για τον τουρισμό της Κέρκυρας ενώ τα τελευταία χρόνια(από το 2015) υπάρχουν πτήσεις και από τη Βαρκελώνη από την εταιρεία Vueling.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τη φετινή χρονιά η Iberia Express όπως σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι και αποκλειστικά(διαβάστε εδώ) θα ξεκινήσει πτήσεις από τη Μαδρίτη προς την Κεφαλονία από τις 2 Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου κάθε Πέμπτη και Κυριακή.

Ας ελπίσουμε στο μέλλον να έχουμε ανάλογες εξελίξεις όσον αφορά των αριθμό των πτήσεων και στο νησί μας καθώς επιβάλλεται η διεύρυνση σε ολοένα και περισσότερες αγορές.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.