Πριν από μερικές εβδομάδες σας είχαμε ενημερώσει για την απόφαση της εταιρείας Msc Cruises να εγκαταστήσει το κρουαζιερόπλοιο της Msc Lirica χωρητικότητας 1984 επιβατών  το 2021 στο λιμάνι του Πειραιά το οποίο θα χρησιμοποιεί ως home port για να πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια θα επισκέπτεται και πάλι το Κουσάντασι στην Τουρκία.

To Msc Lirica όπως είχαμε αναφέρει το 2020 θα έρθει στο Αργοστόλι 24 φορές ενώ η παραπάνω εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα να το στερηθούμε από το νησί μας την επόμενη χρονιά με τις απώλειες να αγγίζουν περίπου τους 50.000 τουρίστες…!!!

Η μετακίνηση του Msc Lirica είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία για να καλύψει κάποια κενά που αφήνει στην Αδριατική και το Ιόνιο αλλά και η επιθυμία της να προσθέσει και την Κωνσταντινούπολη στο πρόγραμμα της για το 2021 να αποφασίσει να μεταφέρει το κρουαζιερόπλοιο της Msc Fantasia χωρητικότητας 4.363 επιβατών από την κεντρική Μεσόγειο στην περιοχή μας.

Με home port το λιμάνι της Τεργέστης θα ακολουθεί τη διαδρομή Κατάκολο , Κουσάντασι , Κωνσταντινούπολη , Πειραιάς , Κέρκυρα , Μπάρι και επιστροφή στον αρχικό προορισμό.

Από τον Απρίλιο έως τις αρχές Νοεμβρίου του 2021 θα επισκεφτεί την Κέρκυρα και το Κατάκολο 25 φορές μεταφέροντας περίπου 100.000 τουρίστες και στα δύο λιμάνια του Ιονίου.

Δυστυχώς αν και θα διέρχεται από τo νησί μας δεν έχει προγραμματίσει καμία προσέγγιση στο Αργοστόλι.

 

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη οι διαχειριστές της τουριστικής πολιτικής να αναλάβουν δράσεις για την προβολή της Κεφαλονιάς και να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών όσον αφορά την πρόσδεση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων καθώς και την βελτίωση των εγκαταστάσεων της υποδοχής των τουριστών.

Η κρουαζιέρα στο νησί μας για την επόμενη χρονιά δείχνει καθοδική πορεία αλλά δυστυχώς κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις εξελίξεις και δείχνουν ότι μάλλον είναι ακατάλληλοι για τις θέσεις που κατέχουν…!!!

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις