Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου σας είχαμε ενημερώσει(διαβάστε εδώ) για την απόφαση της εταιρείας Transavia να δημιουργήσει το 2020 μία νέα βάση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ξεκινώντας πτήσεις προς εννέα προορισμούς ανάμεσα στους οποίους ήταν η Κέρκυρα , το Ηράκλειο και η Θεσσαλονίκη.

Προς την Κέρκυρα από τις 18 Απριλίου έως τις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούσε δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Ωστόσο λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό η εταιρεία δυστυχώς αποφάσισε αναστολή της λειτουργίας της νέας βάσης και τη μετάθεση της για το Μάρτιο του 2021 εστιάζοντας πλέον στις πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τα Ολλανδικά αεροδρόμια.

 

 

Οι παραπάνω πτήσεις θα κάλυπταν το κενό που άφησε η απόφαση της Brussels Airlines στα μέσα του χειμώνα για διακοπή πτήσεων προς ορισμένους προορισμούς ανάμεσα στους οποίους ήταν και το νησί του Ιονίου με συνέπεια οι απώλειες να αυξάνονται.

Μια αρνητική εξέλιξη για την Κέρκυρα ενώ πλέον απομένει μόνο η Ryanair και η Tui Fly Belgium για να εκτελούν πτήσεις από τη Βελγική πρωτεύουσα για το φετινό καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις