Ο μεγαλύτερος tour operator της Φινλανδίας ο AURINKOMATKAT και θυγατρική της αεροπορικής εταιρείας Finnair ανακοίνωσε ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις που υπήρχαν για το καλοκαίρι του 2020 προς ορισμένους προορισμούς ανάμεσα στους οποίους και τρεις ελληνικοί η Ζάκυνθος , η Σκιάθος και η Σκόπελος.

Προς τη Ζάκυνθο όπως και σας είχαμε ενημερώσει τον περασμένο Φεβρουάριο(διαβάστε εδώ) από τις 13 Μαίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα εκτελούσε μία πτήση την εβδομάδα κάθε Τετάρτη.

 

 

Επίσης ανακοίνωσε ότι όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα αναστέλλει όλες τις πτήσεις μέχρι και τα τέλη Ιουνίου κάτι που σημαίνει ότι έχουμε ακυρώσεις σε Κέρκυρα και Άκτιο.

Προς την Κέρκυρα η πρώτη πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Μαίου και προς το Άκτιο για τις 2 Μαίου και επομένως η έναρξη του προγράμματος μετατίθεται για τις αρχές Ιουλίου.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από τους υπόλοιπους tour operator που δραστηριοποιούνται σε Κέρκυρα , Ζάκυνθο και Άκτιο(Λευκάδα/Πρέβεζα) για την ώρα δεν υπάρχουν αλλαγές ενώ ο Aurinkomatkat άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω περικοπές και για τους υπόλοιπους προορισμούς.