Στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου(διαβάστε εδώ) και καθώς η περσινή τουριστική περίοδο πήγαινε προς την ολοκλήρωση της σας είχαμε ενημερώσει για το πρόγραμμα της κρουαζιέρας για το 2020.

Τότε είχαμε αναφέρει ότι αναμέναμε μία χρονιά ρεκόρ καθώς οι προγραμματισμένες αφίξεις άγγιζαν τις 200 ενώ τους επόμενους μήνες είχαν προστεθεί και άλλες και συνολικά σε Αργοστόλι , Φισκάρδο και Σάμη θα είχαμε γύρω στις 220.

Μάλιστα είχαμε αναφέρει ότι η σεζόν θα ξεκινούσε στις 2 Απριλίου όπου στο Αργοστόλι θα είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε το κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria το οποίο θα παρέμενε στο νησί μας από τις 1 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ με επόμενο προορισμό τον Πειραιά.

Δυστυχώς όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβούν καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη και τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει έχει αναγκάσει και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας να ακυρώσουν τα προγράμματα τους οι περισσότερες έως και τα τέλη Απριλίου ενώ υπάρχουν και κάποιες που ανέστειλαν τις κρουαζιέρες έως και τα τέλη Μαίου.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το σύνολο των εταιρειών να ακυρώσει και το Μάιο και σιγά σιγά από τον Ιούνιο και μετά να υπάρχει κάποια εξομάλυνση και φυσικά όλα αυτά με αρκετές επιφυλάξεις καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του κορωνοϊού όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το Costa Victoria παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη όπου μπορείτε να δείτε σημερινές εικόνες από το κρουαζιερόπλοιο ενώ επίσης έχουν δέσει πλοία και άλλων εταιρειών.

 

Ενώ σήμερα θα έπρεπε να ήταν μια ημέρα χαράς για το νησί μας αντίθετα είναι μια ημέρα με αρκετή αβεβαιότητα για το μέλλον γιατί σίγουρα το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία αλλά και οι οικονομικές επιπτώσεις από την κρίση αυτή μπορεί να αποδειχθούν χειρότερες από τον ίδιο τον ιό αν τα κράτη δεν αντιδράσουν σωστά ώστε η κοινωνίες να επανέλθουν όσο το δυνατόν γρηγορότερο σε μια κανονικότητα.

Ας ευχηθούμε όσο γίνεται πιο σύντομα να είμαστε σε θέση με ασφάλεια να υποδεχτούμε για το 2020 το πρώτο κρουαζιερόπλοιο….και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όσο υπάρχει φως…πάντα θα υπάρχει ελπίδα….!!!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις