Σταδιακή άρση των μέτρων έχουμε στη χώρα μας το τελευταίο δεκαπενθήμερο με προοδευτικό άνοιγμα των επιχειρήσεων ενώ μέχρι και το τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξουν η εστίαση και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας ενώ πιο σύντομα από το αρχικό σχεδιασμό ενδέχεται να ανοίξουν και τα εποχιακά καταλύματα.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι θετική ωστόσο θα πρέπει να βλέπουμε τα δεδομένα στην πραγματική τους διάσταση καθώς η κίνηση αναμένεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με δεδομένο ότι οι πτήσεις θα αργήσουν ακόμα να ξεκινήσουν ενώ και η κατάσταση στην κρουαζιέρα δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Συνεπώς σε άκρως τουριστικές περιοχές αρκετές επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές και μετά το επίσημο άνοιγμα ενώ και πολλοί εργαζόμενοι δεν θα ξεκινήσουν ακόμα να εργάζονται.

Σε προηγούμενο άρθρο μας σας είχαμε ενημερώσει ότι με τα έως τώρα στοιχεία έχουν ακυρωθεί γύρω στις 100 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο νησί μας με αποτέλεσμα τον Απρίλιο και το Μάιο να μην υπάρχει καμία προσέγγιση ενώ έχει σχεδόν ακυρωθεί και το πρόγραμμα του Ιουνίου.

Για την ώρα υπάρχουν δύο ακόμα αφίξεις για το Αργοστόλι στις 18 Ιουνίου από το Rhapsody of the Seas και στις 24 Ιουνίου από το Mein Schiff 5 με πιθανότητα να ακυρωθούν και αυτές ενώ και μέσα στον Ιούλιο έχουμε ήδη μερικές ακυρώσεις.

Σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι η πλειοψηφία των πτήσεων θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο και μετά χωρίς να αποκλείεται ορισμένες και μέσα στον Ιούνιο αλλά από πιο μικρές τουριστικές αγορές θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν υποτονικό Ιούνιο καθώς και οι οικονομικές δυνατότητες της εσωτερικής κίνησης δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις απώλειες σε καθημερινή βάση.

Ας ευχηθούμε όσο το δυνατόν συντομότερο τόσο οι πτήσεις από το εξωτερικό όσο και η κρουαζιέρα να επανέλθει σε κάποια κανονικότητα πάντα με τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής ώστε οι τοπικές οικονομίες(επιχειρήσεις+εργαζόμενοι) να περιορίσουν τις απώλειες.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις