Η είδηση που έσκασε σαν βόμβα χθες στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου από τον δημοτικό σύμβουλο Μάκη Φόρτε, ότι τελικά το ιστορικό θέρετρο της Λάσσης το  Mediterranee Hotel ΔΕΝ θα λειτουργήσει εφέτος , έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία.

Ένα ξενοδοχείο σε προνομιακή θέση κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, με καταπληκτική αρχιτεκτονική που δεν βρίσκεις πια στα νέα ξενοδοχεία, άνετα δωμάτια και υπηρεσίες 4 αστέρων δεν θα λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι του κορονοϊού.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥΛΙΑΣ

Μιλήσαμε αρκετά σήμερα το πρωί με τον δ/ντή του Ξενοδοχείου κ. Θόδωρο Παντούλια για όλα όσα συμβαίνουν στον τουρισμό.

“Είναι μια δική μας απόφαση αυτή, μια δύσκολη απόφαση που στηρίχτηκε στα δικά μας δεδομένα , επισημαίνει ο κ. Παντούλιας , “και για κανένα λόγο δεν επιθυμούμε να επηρεάσει αρνητικά είτε άλλα ξενοδοχεία , είτε τον τουρισμό του νησιού μας.  Σας διαβεβαιώνω , ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση. Αντίθετα προσπαθήσαμε , εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα πριν καταλήξουμε σε αυτό.. “

Τι ήταν το καθοριστικό που επηρέασε την απόφαση της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης να μην ανοίξουν τα φιλόξενα σαλόνια τους??

“Η αβεβαιότητα της κατάστασης, απαντάει ο κ. Παντούλιας. Άλλα την μια ημέρα, άλλα την άλλη από τους αρμόδιους, τα πρωτόκολλα της τελευταίας στιγμής, το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας είναι Βρετανοί της ΤUI. Δεν υπήρξε κάτι από την πλευρά της πολιτείας που να μας ενθαρρύνει ότι όλα θα πάνε καλά. Οι υπάρχουσες κρατήσεις για Αύγουστο και Σεπτέμβριο ήταν πολύ λίγες και με μεγάλη πιθανότητα ακύρωσής τους.

Το Μεντιτερανέ είναι ένα θέρετρο ιδανικό και για Ελληνες τουρίστες. Δεν είχατε προσέγγιση από τουριστικά γραφεία?

Όχι, ιδιαίτερα. Και οι Έλληνες είναι προβληματισμένοι αλλά και οι διακοπές των Ελλήνων έχουν μικρή διάρκεια που δεν μπορούν να καλύψουν τα τεράστια έξοδα ενός  μεγάλου ξενοδοχείου.

Πόσα άτομα προσωπικό απασχολεί το καλοκαίρι?

Περίπου 100 άτομα, και αυτό μας στεναχωρεί ιδιαίτερα. Ξέρουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι άνεργοι και οι οικογένειες τους. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που προσπαθούσαμε έως τελευταία στιγμή να ανοίξουμε..

Υπάρχει περίπτωση ανατροπής της απόφασής σας?

Δυστυχώς όχι. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα λειτουργίας που επιβάλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα απαιτούν χρόνο (εκπαίδευση προσωπικού, πιστοποιήσεις κ.λπ.) ώστε να τα προλάβουμε ακόμη και αν το πρόβλημα του κορονοιού εξαφανιζόταν ως δια μαγείας το επόμενο διάστημα. Άλλωστε και οι συνεργάτες μας Tour Operators και τουριστικά γραφεία χρειάζονται χρόνο για την οργάνωση των πωλήσεων.   Όμως επαναλαμβάνω.  Είναι μια απόφαση μόνο για το δικό μας ξενοδοχείο , με τα δικά μας δεδομένα και τις δικές μας δυσκολίες.  Δεν είναι κανόνας για άλλα ξενοδοχεία και καταλύματα της Κεφαλονιάς. Μακάρι οι υπόλοιπες μονάδες να ανοίξουν και να τα καταφέρουν.  Εμείς δυστυχώς αυτή τη χρονιά , για πρώτη φορά στην ιστορία μας , δεν θα ανοίξουν οι πόρτες μας”.. κλείνει τη συζήτηση ο κ. Παντούλιας με έντονη συναισθηματική φόρτιση,

 Αυτά συμβαίνουν το καλοκαίρι του 2020, το καλοκαίρι του κορονοϊού και του αλαλούμ στη τουριστική μας πολιτική!

Η χρονιά που προαλειφόταν σαν την καλύτερη στην ιστορία του νησιού μας κατέληξε σε παγκόσμιο Βατερλώ!!

Ελένη Δ. Χιόνη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Λογικό να πάρουν τέτοια απόφαση αλλά κρίμα και 100 άτομα στο δρόμο.. Να τους προσλάβουν τουλάχιστον γιατί αν δε κάνω λάθος έτσι θα πάρουν κάποιο επίδομα

Comments are closed.