Την Τετάρτη 1η Ιουλίου αρχίζει και επίσημα η φετινή τουριστική περίοδο στο νησί μας καθώς αναμένεται η πρώτη πτήση από το εξωτερικό.

Όπως και σας έχουμε ήδη ενημερώσει ποδαρικό για το 2020 θα μας κάνει η Ryanair η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη της πτήση από το αεροδρόμιο της Πίζας.

Μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου η εταιρεία θα εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Κυριακή.

Οι προσδοκίες για τη φετινή σεζόν ήταν πολύ υψηλές τόσο στον τομέα των αφίξεων στο αεροδρόμιο όσο και στον τομέα της κρουαζιέρας.

Ωστόσο η εξάπλωση του κορονοίου ανέτρεψε τα πάντα θυμίζοντας μας με το χειρότερο τρόπο ότι ο τουρισμός στον οποίο βασίζεται η ελληνική οικονομία είναι πολύ ευάλωτος και με τεράστιες επιπτώσεις στην βιωσιμότητα των μικρών τοπικών κοινωνιών.

Ας ελπίσουμε το αυριανό ξεκίνημα των πτήσεων να αποτελέσει την αρχή για κάτι πιο αισιόδοξο και να μην προκύψουν περαιτέρω προβλήματα που θα οδηγήσουν σε καταστροφικές καταστάσεις.

Πρωτεύων είναι η υγεία όλων……….αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η επιβίωση και η αξιοπρέπεια χιλιάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους εξαρτάται άμεσα από την πορεία του τουρισμού και επομένως αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να σκεφτόμαστε με κοινωνικές και όχι ατομικές διαστάσεις.

Καλή αρχή και ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και το 2020 να είναι απλώς μία χρόνια που θα τη θυμόμαστε για πάντα αλλά που δεν θα θέλουμε να υπάρξει και άλλη σαν και αυτή…!!!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις