Τιμοθεάτος και Ατσάρος : Εμείς είμαστε έτοιμοι! Ξενοδοχεία και καταλύματα λειτουργούν με τα πρωτόκολλα υγείας..

319

1η Ιουλίου σήμερα και ξεκινάει η τουριστική σεζόν στο νησί μας , με την πρώτη πτήση charter από την Πίζα της Ιταλίας.

Είναι κατανοητό ότι θα αυξηθεί η ανησυχία μας για την πιθανότητα εμφάνισης κρουσμάτων από τους επισκέπτες μας.  Απαιτείται ψυχραιμία και πάνω από όλα  τήρηση από τον καθένα μας ξεχωριστά των μέτρων προστασίας από τον ιό.  Απλά πράγματα . Καθαριότητα χεριών , μάσκα σε κάθε δημόσιο χώρο και απομάκρυνση από χώρο με πολλά άτομα.

Οσο αφορά την προστασία του τοπικού πληθυσμού από τυχόν εισαγόμενα κρούσματα σας υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη εγκατασταθεί στην Κεφαλονιά το κλιμάκιο των Υγειονομικών οι οποίοι θα κάνουν δειγματοληπτικά τεστ στις αφίξεις των τουριστών από τις πτήσεις charter .  Ο αριθμός των test θα είναι αναλογικός με ανώτερο τα 100.

Είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστούν κρούσματα, ασυμπτωματικοί ασθενείς. Δεν ήρθαν εξεπίτηδες για να μας μολύνουν. Κανείς δεν θέλει να είναι άρρωστος. Η Ιταλία δοκιμάστηκε πολύ σκληρά από τον covid 19,  αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε Ιταλός είναι φορέας.

Για το πως θα αντιμετωπίζονται τα τυχόν κρούσματα των τουριστών υπάρχει πρωτόκολλο δεν χρειάζεται να ανησυχούμε.  Το Νοσοκομείο Αργοστολίου παρά τα μύρια όσα προβλήματά του , έχει δημιουργήσει χάρη στις δωρεές φορέων και πολιτών τις υποδομές υποδοχής και εξέτασης κρουσμάτων, λειτουργεί επίσης και ξενοδοχείο φιλοξενίας των ασθενών covid.

Να θυμάστε όμως ότι όσα μέτρα και να πάρουν οι αρχές εάν εμείς οι ίδιοι ο καθένας μας χωριστά δεν τηρήσει τα μέτρα προσωπικής προστασίας του, δεν θα λειτουργήσουν.

Να είμαστε ψύχραιμοι γιατί θα φουντώσουν οι φήμες , οι «διαρροές» και τα fakes . Ελπίζουμε η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Κεφαλονιάς να ενημερώνει επίσημα για τα τυχόν κρούσματα ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη στον κόσμο ότι του λένε την αλήθεια και να μη δοθεί περιθώριο στην παραπληροφόρηση .

Σήμερα 1η Ιουλίου έρχονται  Ιταλοί από την περιοχή της Πίζας , μια περιοχή απόλυτα «καθαρή» από τον κορονοϊό, χωρίς κανένα κρούσμα όπως φαίνεται στον παγκόσμιο χάρτη για την εξάπλωση του covid 19.   Περιμένουμε 110 επιβάτες , στους οποίους θα γίνουν   δειγματοληπτικά τεστ .

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ

Σε συνομιλία μας με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Γεράσιμο Τιμοθεάτο μας είπε ότι οι αποψινές αφίξεις θα προωθηθούν σε διάφορα καταλύματα και σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς. Εκτιμάει επίσης πως το ότι έρχονται λίγοι και σταδιακά αυξάνονται , δίνει χρόνο στα ξενοδοχεία να προετοιμαστούν και να προσαρμοστούν στις πρωτόγνωρες συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας που μας αναγκάζει η πανδημία. Όσα ξενοδοχεία άνοιξαν εφέτος στο νησί μας λειτουργούν με βάση τα πρωτόκολλα υγείας εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες διαβίωσης ενώ το ξενοδοχείο covid είναι ένα ακόμα μέτρο ασφάλειας. Η Ενωσή μας συνέβαλλε αποφασιστικά στην λειτουργία αυτού του ξενοδοχείου, είναι αλήθεια ότι επωμιστήκαμε πολλά νέα και δυσβάστακτα καθήκοντα. Δεν αρνηθήκαμε την βοήθεια μας στη πολιτεία και ότι και να ζητήθηκε. μ Πρόκειται για δύσκολη χρονιά, συνεχίζει ο κ. Τιμοθεάτος αλλά έχουμε δουλέψει όλοι πολύ σκληρά για να πάνε όλα καλά, και θα πάνε, καταλήγει.

Δημήτρης Ατσάρος

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Δημήτρης Ατσάρος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος , όχι από φόβο για τα κρούσματα αλλά από το τέρας της γραφειοκρατίας.

Εμείς στα καταλύματα ξεκινάμε στις 3 Ιουλίου με αφίξεις από Τσεχία και Ιταλία. Από την συμμετοχή του κλάδου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και τα έντυπα που διένειμε η ομοσπονδία μας το 70% των τουριστικών καταλυμάτων του νησιού μας θα ανοίξουν. Είναι όλοι ενημερωμένοι και όλα τα καταλύματα που θα ανοίξουν τηρούν τα πρωτόκολλα. Οι δυσκολίες μας ήταν και συνεχίζονται με την γραφειοκρατία. Ηταν μια οδύσσεια με τα Υπουργεία και τις υπηρεσίες να εξασφαλίσουμε το σήμα “Health Fist” ενώ η εφαρμογή για τα έντυπα που θα συμπληρώνουν οι τουρίστες πριν έρθουν στην Ελλάδα, κατέρρευσε είναι δυσνόητη για τους ξένους που καλούνται να δηλώσουν σε ποια ..Περιφέρεια θα διαμένουν και όχι σε ποια πόλη. Που να ξέρει ο ξένος τις Περιφέρειες της Ελλάδας.. Χάσαμε κρατήσεις με αυτό το αλαλούμ.. Εμείς οι ιδιοκτήτες κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και θα συνεχίσουμε .. ευχόμαστε να πάνε όλα καλά , όσο καλά μπορεί να πάει μια σεζόν σαν αυτή που θα ζήσουμε, καταλήγει ο κ. Ατσάρος.

Ελένη Δ. Χιόνη

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις