ODESSA II – Η θαλαμηγός του δισεκατομμυριούχου Ουκρανού Sir Leonard Blavatnik στο Φισκάρδο

599

Οι δισεκατομμυριούχοι πάνε διακοπές όταν οι δουλειές τους το επιτρέπουν ανεξάρτητα εποχής. Εφέτος που η πανδημία περιόρισε τα ταξίδια το καλοκαίρι αλλά ο γλυκός Οκτώβρης της Ελλάδας είναι πάντα μια πρόκληση..

Ο δισεκατομμυριούχος χορηγός και συλλέκτης Λέοναρντ Μπλαβάτνικ με τη σύζυγό του

Η θαλαμηγός ODESSA II ανοικτά του Φισκάρδου είναι ιδιοκτησία του Ουκρανού δισεκατομμυριούχου  Leonard Blavatnik ο οποίος έχει πάρει και τον τίτλο του “Sir” για το φιλανθρωπικό του έργο στην Αγγλία. Αγνωστος ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχει πέριξ της , Access Industries επενδυτικής εταιρίας του,  αυτό που είναι γνωστό ότι το 2020 ο Sir Leonard Blavatnik είναι ο 4ος πιο πλούσιος άνδρας του Ηνωμένου Βασιλείου με περιουσία που φθάνει καθαρά τα 25,5 δισεκατομμύρια USD.

Είναι 63 χρονών , έχει γεννηθεί στην Ουκρανία , μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1978. Είναι παντρεμένος με την Emilly και έχουν 4 παιδιά τα οποία κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και στο   Harvard Business School.

Διαθέτει ένα τεράστιο σπίτι στο Λονδίνο, τη θαλαμηγό  Odessa II των 80 εκατ. Δολαρίων  , αλλά και ιδιωτικό αεροπλάνο Boeing 737 100 εκατ. Δολαρίων.

Το Φιλανθρωπικό του έργο  γίνεται μέσω του Blavatnik Family Foundation και είναι πολλών εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας το χρόνο, εξ ου και ο τίτλος του Sir.

Βέβαια δεν ξέρουμε αν ήταν ο ίδιος και η συζυγός του στη θαλαμηγό στο Φισκάρδο, δεν είναι καθόλου απίθανο .

H ODESSA II είναι 73 μέτρων, διαθέτει 7 καμπίνες και όλα τα κομφόρ ενός πλωτού παλατιού.

 

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του kefaloniapress.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις