Με την τελευταία πτήση της Easyjet από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου σήμερα  Σάββατο 31 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η φετινή τουριστική περίοδο στο νησί μας.

 

Το 2020 δεν μας έκανε ποδαρικό κάτι που συνέβαινε τα τελευταία χρόνια καθώς ξεκίνησε τις πτήσεις της μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου ωστόσο για μια ακόμα χρονιά διατηρεί την παράδοση να είναι αυτή που θα κλείσει τη σεζόν.

 

Όσον αφορά το 2021 το πρόγραμμα από το Λονδίνο έχει διαμορφωθεί ως εξής:

-Από τις 30 Μαρτίου θα υπάρχουν δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Σάββατο ενώ από τα τέλη Απριλίου θα προστίθενται σταδιακά περισσότερες πτήσεις.

 

Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα της εταιρείας αυτό με τα έως τώρα δεδομένα έχει ως εξής:

-ΒΕΡΟΛΙΝΟ/BRADENBURG  29 ΜΑΡΤΙΟΥ

-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ  27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

-ΜΠΡΙΣΤΟΛ  28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

-ΜΙΛΑΝΟ/MALPENSA  28 ΙΟΥΝΙΟΥ

-ΒΕΝΕΤΙΑ/MARCO POLO  4 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Το 2020 ήταν μια σεζόν που σίγουρα θα τη θυμόμαστε για αρκετά χρόνια ωστόσο παρά τις αρχικές καταστροφικές εκτιμήσεις το νησί μας κατάφερε να κινηθεί έστω και για περίπου 3 μήνες και να καταφέρει να μετριάσει όσο το δυνατόν τις απώλειες.

Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό την ασφαλή εικόνα του νησιού μας και να παρατείνουμε την τουριστική περίοδο αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν δράσεις και πρωτοβουλίες από τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι εξαρχής είχαν διαγράψει τη φετινή σεζόν…καθώς έκαναν λόγο για σεζόν ενός μήνα!!!

Η πραγματικότητα διέψευσε αρκετούς…………………!!!

Αντίθετα άλλες περιοχές οι οποίες μάλιστα είχαν πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κατάφεραν να διατηρήσουν πτήσεις έως και το Νοέμβριο.

Πάντα μέσα από μία εξέλιξη είτε αρνητική είτε θετική μαθαίνουμε κάποια πράγματα και αυτό που μας έδειξε με τον πιο φανερό και καθαρό τρόπο η φετινή σεζόν είναι ότι το νησί μας πρέπει να ανοιχτεί σε περισσότερες αγορές.

Η αγγλική αγορά είναι ένας βασικός παράγοντας αλλά θα πρέπει να προστεθούν πτήσεις και από άλλες χώρες και να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες.

Εμείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για όλες τις ειδήσεις γύρω από τον τουρισμό τόσο για την Κεφαλονιά όσο και για τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου όπως κάνουμε άλλωστε τα τελευταία χρόνια.

Καλό χειμώνα σε όλους τους επαγγελματίες αλλά και τους εργαζόμενους του τουρισμού και ας ευχηθούμε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη και το 2020 να είναι απλώς μια κακή ανάμνηση.