Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
Βουλευτής
N. Κέρκυρας | Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ

Κέρκυρα, 22.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οσμή σκανδάλου στην εξόφληση της βασικής ενίσχυσης των αγροτών για το έτος 2020

Τις έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών που την Παρασκευή στις 18/12/2020 είδαν τη βασική τους ενίσχυση περικομμένη κατά περίπου 15% εξαιτίας της υπέρβασης του εθνικού φακέλου, προκειμένου να ενισχυθούν και «άλλοι δικαιούχοι», φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας κ. Θεοδώρας Τζάκρη και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Οι βουλευτές τονίζουν πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ αντί να προχωρήσει έγκαιρα στους απαραίτητους ελέγχους, ώστε να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι πραγματικοί δικαιούχοι ενίσχυσης και ποιοι όχι, προχώρησε σε οριζόντια περικοπή των ενισχύσεων επηρεάζοντας έτσι το σύνολο των δικαιούχων.

Η αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου είναι μεγάλη για την απόφαση του Υπουργείου και κατ’ επέκταση του ΟΠΕΚΕΠΕ «να κρατηθεί πίσω» ένα ποσό προς «όποια» χρήση, µε αποτέλεσμα να βλέπουν στην ενίσχυση τους µία οριζόντια περικοπή της τάξης του 15%, ειδικά αυτή τη δύσκολη εν μέσω πανδημίας περίοδο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

https://www.syriza.gr/article/id/102150/Erwthsh-boyleytwn-SYRIZA—P.S.:-Osmh-skandaloy-sthn-eksoflhsh-ths-basikhs-enischyshs-twn-agrotwn-gia-to-etos-2020.html

 

Από το Γραφείο Τύπου

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις