Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε ενημερώσει για τις αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά τις πτήσεις από τη Γερμανία προς το νησί μας.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η Easyjet έχει ακυρώσει τις πτήσεις από το Βερολίνο και η Ryanair έχει αφαιρέσει από το σύστημα των κρατήσεων της τις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη/Χαν με το μέλλον να φαίνεται πολύ δυσοίωνο(διαβάστε εδώ).

Απαισιόδοξα μηνύματα υπάρχουν όμως και από την ιταλική αγορά καθώς και εδώ ορισμένες εταιρείες έχουν προβεί σε “κόψιμο” πτήσεων.

Η αρχή έγινε το περασμένο Νοέμβριο όπου σας είχαμε αναφέρει ότι τόσο το Μιλάνο/Μπέργκαμο όσο και η Πίζα είχαν διαγραφεί τελείως από το πρόγραμμα της Ryanair(διαβάστε εδώ).

Τις τελευταίες ημέρες από την ίδια εταιρεία είχαμε και την αφαίρεση από το σύστημα των κρατήσεων της τις πτήσεις από την Μπολόνια(διαβάστε εδώ).

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν καθόλου πτήσεις ή ενδεχομένως ένα πολύ μικρό μέρος από αυτές οι απώλειες θα είναι τεράστιες καθώς η Ryanair τα τελευταία χρόνια μετέφερε προς το νησί μας το μεγαλύτερο όγκο των Ιταλών τουριστών.

Η επόμενη εταιρεία που ανακοίνωσε ακύρωση πτήσεων ήταν η Easyjet η οποία δεν θα πραγματοποιήσει για το 2021 τη σύνδεση με το αεροδρόμιο της Βενετίας(διαβάστε εδώ).

Επίσης για την ώρα δεν υπάρχει πρόγραμμα από την Blue Panorama(Μιλάνο/Μπολόνια/Ρώμη) και την Alitalia(Ρώμη).

Οι πτήσεις που έχουν ανακοινώθει και παραμένουν ακόμα ενεργές είναι εκείνες της Volotea(Βενετία/Νάπολη/Μπάρι) , της Vueling(Ρώμη) και της Easyjet(Μιλάνο/Μαλπένσα) με το μεγαλύτερο αριθμό των δρομολογίων τους να εντοπίζεται το δίμηνο Ιούλιο-Αύγουστο.

 

 

Επίσης η εταιρεία Lumiwings έχει ανακοινώσει πτήσεις για πρώτη φορά από το αεροδρόμιο Forli ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα ακριβής πρόγραμμα(διαβάστε εδώ).

Θα τονίσουμε για μια ακόμα φορά ότι την ίδια ώρα που η Κεφαλονιά χάνει συνεχώς πτήσεις οι υπόλοιποι προορισμοί του Ιονίου προσθέτουν νέες συνδέσεις.

Όπως προαναφέραμε το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί το τι θα πράξει η Ryanair καθώς οι οριστικές τις αποφάσεις θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πορεία των αφίξεων από την Ιταλία η οποία το 2019 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο νησί μας με 38.918 τουρίστες.

Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό δημιουργούν μια αβεβαιότητα στις αεροπορικές εταιρείες και στα τουριστικά πρακτορεία αλλά την ίδια ώρα παρατηρείτε και μια “βάλτωση” της τουριστικής πολιτικής του νησιού μας η οποία αδυνατεί να αξιοποιήσει το γεγονός ότι η Κεφαλονιά έχει διακριθεί ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς της Ευρώπης.

Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος οι αφίξεις τόσο από την Ιταλία όσο και από τη Γερμανία να σημειώσουν το 2021 αισθητή πτώση με τεράστιες συνέπειες για την τοπική μας οικονομία.

Πότε επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς θα πάψουν να είναι θεατές των εξελίξεων;;;

 

Σχόλιο

  1. Εκλπηξη να διαβάζει κανείς στο κέντρο αυτής της θανατηφόρου πανδημίας….Γ ιατι και εάν οι αεροπορικές εταιρείες θα φέρουν η δεν θα φέρουν….Ιταλούς, γερμανούς και άλλους ευρωπαίους τουρίστες στο νησί…!
    Το πάθημα δεν έγινε μάθημα μετά το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα το περασμένο Ιούνιο…Που κατέληξε σε εκατοντάδες ασθενείς και θανάτους πολιτων Οκτώβριο και Νοέμβριο…!
    Και βέβαια , όσο η πανδημία δεν είναι σε απόλυτο έλεγχο για ικανό χρόνο, καμία μεταφορά τουρίστα στο νησί!!
    Δυστυχώς, όσοι συμπολίτες οικονομικώς θυγοντε, ας ρωτήσουν τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο που είναι η άμεση οικονομική βοήθεια των 750 δις για τις χώρες μέλη της Ένωσης…..

Comments are closed.