Το τελευταίο χρονικό διάστημα σας είχαμε ενημερώσει για την απόφαση της Ryanair να αφαιρέσει από το σύστημα των κρατήσεων της τις πτήσεις από το Μιλάνο/Μπέργκαμο , την Πίζα , την Μπολόνια και τη Φρανκφούρτη/Χαν προς το νησί μας.

Είχαμε επισημάνει τότε ότι η ενέργεια αυτή της εταιρείας θα σήμαινε ή την ολική ακύρωση των πτήσεων ή τη διαμόρφωση ενός νέου προγράμματος αναπροσαρμοσμένο στις τρέχουσες εξελίξεις.

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι οδηγούμαστε στο δεύτερο σενάριο με πιθανό το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

ΜΙΛΑΝΟ/ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ

-Από τις αρχές Ιουνίου δύο πτήσεις την εβδομάδα(Τρίτη-Σάββατο) ενώ από τις αρχές Ιουλίου θα υπάρχει και τρίτη πτήση(Πέμπτη) με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου.

 

ΠΙΖΑ

-Από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Οκτωβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα(Τρίτη-Σάββατο).

 

ΜΠΟΛΟΝΙΑ

-Δεν υπάρχει για την ώρα κάποια νεότερη εξέλιξη.

 

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

-Εδώ φαίνεται ότι η εταιρεία πιθανόν να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης που είναι και αεροπορικός κόμβος και να φύγει από το Χαν πραγματοποιώντας αν φυσικά το επιτρέψουν και οι συνθήκες από τις αρχές Μαίου έως τα τέλη Οκτωβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα(Δευτέρα-Παρασκευή).

 

ΛΟΝΔΙΝΟ/STANSTED

-Όπως και σας έχουμε ήδη ενημερώσει από τις αρχές Ιουνίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Πέμπτη και Κυριακή(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

 

ΒΙΕΝΝΗ

-Όπως και σας έχουμε ήδη ενημερώσει από τις αρχές Ιουνίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Σάββατο(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

 

Για τις πτήσεις από το Μιλάνο , την Πίζα και τη Φρανκφούρτη δεν είναι κάτι επίσημα επιβεβαιωμένο αλλά οι πιθανότητες το πρόγραμμα να διαμορφωθεί με τον παραπάνω τρόπο είναι αρκετές με τις πτήσεις από το Λονδίνο και τη Βιέννη να είναι οι μόνες ενεργές με τα έως τώρα δεδομένα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γνωρίζουμε αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες αλλά θεωρούμε ότι σίγουρα η εταιρεία θα διαμορφώσει κάποιο πρόγραμμα προς το νησί μας.

Για αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι αλλά παράλληλα θα πρέπει οι αρμόδιοι να επισπεύσουν τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το νησί μας από τον κυκλώνα Ιανό ώστε να δείξουμε την εικόνα ενός ευπρεπούς προορισμού.

Εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για οτιδήποτε νέο προκύψει.