Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας οι προσδοκίες των αφίξεων από τη Γερμανία προς το νησί μας για το 2021 κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα καθώς έχουμε περαιτέρω μείωση των πτήσεων.

Τα τελευταία χρόνια η γερμανική αγορά καταλάμβανε στο νησί μας την τρίτη θέση στον πίνακα των αφίξεων με αποκορύφωμα το 2019 όπου είχαμε 36.542 τουρίστες.

Πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας(φθινόπωρο 2019) είχαν φανεί κάποια αρνητικά σημάδια για το 2020 καθώς οι εταιρείες Ryanair και Condor είχαν ανακοινώσει τη διακοπή των πτήσεων από το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ αντίστοιχα.

Ακολούθησε φυσικά η εξάπλωση του κορονοΐου με αποτέλεσμα να έχουμε περαιτέρω ακυρώσεις και τελικά να πραγματοποιηθούν την περσινή τουριστική περίοδο συνολικά 56 πτήσεις:

-Ryanair 33 πτήσεις από τη Φρανκφούρτη/Χαν.

-Easyjet 13 πτήσεις από το Βερολίνο/Tegel.

-Condor 10 πτήσεις από το Μόναχο.

 

Συνεπώς το 2020 θα είχαμε σίγουρα μείωση των αφίξεων από τη Γερμανία η οποία ωστόσο ήταν ακόμα μεγαλύτερη λόγω της πανδημίας.

 

 

Για το 2021 τα πράγματα κινούνται επίσης προς αρνητική κατεύθυνση καθώς όπως σας έχουμε ενημερώσει η Easyjet ακύρωσε τις πτήσεις από το Βερολίνο(διαβάστε εδώ) διατηρώντας τη σύνδεση με Κέρκυρα , Άκτιο και Ζάκυνθο.

H Condor έχει προγραμματίσει από το Μόναχο με τα μέχρι τώρα δεδομένα 21 πτήσεις ενώ η Ryanair τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιήσει από το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης 35 πτήσεις(διαβάστε εδώ).

Προκύπτει λοιπόν ότι για το 2021 έχουν προγραμματιστεί συνολικά 56 πτήσεις όσες ακριβώς είχαμε το 2020 με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν θα υπάρχουν περαιτέρω μειώσεις.

Με βάση λοιπόν τα έως τώρα στοιχεία αν παραμείνει ως έχουν οι πτήσεις οι αναμενόμενες αφίξεις θα είναι περίπου στα ίδια περσινά επίπεδα 6.000-7.000 τουρίστες ενώ εάν προκύψουν νέες αλλαγές ο αριθμός θα κινηθεί πιο χαμηλά.

Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κάποια θετική εξέλιξη από τη συνεργασία του Δήμου Αργοστολίου με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων που δραστηριοποιείται στην γερμανική αγορά.

Ας ευχηθούμε να μην προκύψουν στη συνέχεια δυσάρεστες εξελίξεις…….

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις