Ενώ βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου οι συνθήκες που επικρατούν γύρω από την πανδημία του κορονοίου προκαλούν αβεβαιότητα τόσο ως προς την έναρξη όσο και προς την εξέλιξη της ενώ την ίδια ώρα και η εικόνα που συνεχίζει να έχει το νησί μας από τις καταστροφές του Ιανού είναι απογοητευτική.

Εμείς συγκεντρώσαμε και θα σας παρουσιάσουμε με βάση τα έως τώρα στοιχεία τις νέες πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2021 προς την Κεφαλονιά καθώς και εκείνες που οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει τη διακοπή τους.

 

ΝΕΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ/ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ

 

JET2

  • Η εταιρεία έχει ανακοινώσει την έναρξη δύο νέων συνδέσεων με το νησί μας:

-ΜΠΡΙΣΤΟΛ / Από τις 23 Μαίου έως τις 10 Οκτωβρίου μία πτήση την εβδομάδα.

-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ / Από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Οκτωβρίου μία πτήση την εβδομάδα.

 

LUMIWINGS

  • Όπως σας έχουμε ενημερώσει αποκλειστικά το φετινό καλοκαίρι για πρώτη φορά η εταιρεία θα συνδέει την Κεφαλονιά με το αεροδρόμιο Forli της Ιταλίας πραγματοποιώντας από τις 7 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα.

 

IBERIA

  • Η εταιρεία είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά το 2020 την έναρξη της σύνδεσης του νησιού μας με τη Μαδρίτη ωστόσο στη συνέχεια λόγω των αρνητικών εξελίξεων προχώρησε στην ακύρωση της. Στο φετινό καλοκαιρινό της πρόγραμμα η Iberia επανέφερε το νησί μας στους προορισμούς της και από την 1η Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου θα πραγματοποιεί δύο πτήσεις την εβδομάδα.

 

 

VOLOTEA

  • Ανάλογη περίπτωση είναι και η σύνδεση της εταιρείας από το Μπάρι που είχε προγραμματιστεί για το 2020 αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε μεταφέροντας την έναρξη της για το 2021. Από τις 7 Ιουλίου έως τις 6 Οκτωβρίου θα εκτελεί μία πτήση την εβδομάδα.

 

AUSTRIAN AIRLINES

  • Το 2020 η εταιρεία λόγω των εξελίξεων από την εξάπλωση το κορονοίου είχε αποφασίσει να μην πραγματοποιήσει πτήσεις προς την Κεφαλονιά. Επανέρχεται τη φετινή χρονιά και από τις 4 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από τη Βιέννη μία πτήση την εβδομάδα.  

 

SPRINGER REISEN

  • Επίσης την περσινή τουριστική περίοδο είχε ακυρωθεί η σύνδεση με το αεροδρόμιο Γρατς της Αυστρίας ωστόσο το τουριστικό πρακτορείο Springer Reisen σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Bulgarian Air το 2021 έχει προγραμματίσει μία πτήση την εβδομάδα.

 

 

 

 

LUKE AIR(BLUE PANORAMA)

  • Οι παρακάτω πτήσεις δεν είναι νέες αλλά το 2020 η εταιρεία είχε ακυρώσει όλο το πρόγραμμα της προς την Κεφαλονιά και για το 2021 επανέρχεται με πτήσεις από το Μιλάνο/Μπέργκαμο και την Μπολόνια όπου από τις 25 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα από κάθε προορισμό.

 

VUELING

  • Μία ακόμα εταιρεία που επαναφέρει το πρόγραμμα της προς το νησί μας και έτσι λοιπόν από τις 22 Ιουνίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης δύο πτήσεις την εβδομάδα.

 

NOVATOURS

  • Επίσης την περσινή περίοδο είχε προγραμματιστεί ένας μικρός αριθμός πτήσεων από την Εσθονία και τη Λιθουανία οι οποίες τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν και οι οποίες έχουν επανέλθει και πάλι στο φετινό πρόγραμμα του πρακτορείου.

 

AVIOLET

  • H θυγατρική εταιρεία της Air Serbia σε συνεργασία με διάφορα τουριστικά πρακτορεία θα πραγματοποιεί από τον Ιουνίου έως και το Σεπτέμβριο κάποιες πτήσεις από το Βελιγράδι.

 

 

 

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ/ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

 

EASYJET

  • Η εταιρεία έχει ανακοινώσει την διακοπή των πτήσεων από το Βερολίνο και τη Βενετία κάτι που θα επιφέρει απώλειες κυρίως από τη γερμανική αγορά.

 

RYANAIR

  • Για τη φετινή χρονιά η εταιρεία θα συνδέει την Κεφαλονιά με το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και όχι το Χαν πραγματοποιώντας από τις 2 Ιουλίου έως τις 29 Οκτωβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα.
  • Δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πρόγραμμα από το αεροδρόμιο της Μπολόνιας και το επόμενο χρονικό διάστημα θα γνωρίζουμε αν τελικά θα υπάρχει οριστική διακοπή.

 

 

 

TRANSAVIA

  • Φαίνεται ότι και το 2021 όπως και πέρυσι η εταιρεία δεν θα πραγματοποιήσει αποκλειστικά δικές της πτήσεις από το Άμστερνταμ προς την Κεφαλονιά παρά μόνο ναυλωμένες από διάφορα τουριστικά πρακτορεία(π.χ Sunweb). 

 

ALITALIA

  • Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν θα πραγματοποιήσει πτήσεις από τη Ρώμη προς το νησί μας.

 

NORWEGIAN AIR

  • Δυστυχώς τα μηνύματα από τις Σκανδιναβικές χώρες συνεχίζουν να είναι αρνητικά καθώς και το 2021 δεν έχουν προγραμματιστεί πτήσεις από τη Νορβηγία.

 

Αυτά  είναι λοιπόν έως τώρα τα δεδομένα γύρω από τις πτήσεις προς την Κεφαλονιά για το 2021 ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Τέλος αυτό που θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι ότι το νησί μας μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς του Ιονίου προς τους οποίους έχουν ανακοινωθεί περισσότερες νέες πτήσεις τις οποίες και θα σας τις παρουσιάσουμε σε επόμενο άρθρο μας.