Αναμπέλωση Ρομπόλας σε αμπελώνα των Ομαλών

699

Η Ρομπόλα  η  ονομαστή  ποικιλία  απο την οποια βγαίνει το πιο διάσημο κρασί στα Ιονια Νησια  είναι  το σήμα κατατεθέν της Κεφαλλονιας .

Η καλλιέργεια αυτής της ποικιλίας καταγράφεται στο νησί από τον 12ο αιώνα συνεχίζει και καλλιεργείται στην ευλογημένη κοιλάδα των Ομαλών  (Αγίου Γερασίμου) από ντόπιους παραγωγούς που συνεχίζουν την παράδοση  από γενιά  σε γενιά  προσπαθώντας ταυτόχρονα  να  βελτιώνουν την ποιότητα του παραγόμενου  προϊόντος .

Η διαδικασία  αναμπέλωσης  , η φύτευση νέων αμπελώνων  και η βελτιωση της ποικιλίας  είναι  συνεχής  στην κοιλάδα  των Ομαλών  , είναι αγώνας επιβίωσης των οινοπαραγωγών .

Συνομιλώντας με τον παραγωγό  Διονύση  Γαρμπή  ο οποίος  μας έδειξε τον τρόπο  φύτευσης,   μας ανάφερε  ότι τα τελευταία  χρόνια  στην κοιλάδα  των Ομαλών έχουν  γίνει αναμπελωσεις σε 300 με 400 στρέμματα , εξαιρετικά σημαντικό για την ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος από το φυτό (κούρβουλο) έως το μπουκάλι.

Παρακολουθώντας την διαδικασία  φύτευσης  και ακούγοντας τον Διονύση  Γαρμπή  μαζι με τον κ. Ηλία  Βαλλιανάτο και τον Leonardo Rricku  που με πόση  προσήλωση  , μεράκι αγάπη    και  ποσό  πάθος δίνουνε σε αυτό που κάνουν , αντιλαμβάνεσαι γιατί  αυτό  που  απολαμβάνεις πίνοντας  έναν ποτήρι απο τη  φημισμένη Ρομπόλα είναι  μοναδικό  και  θα σου  θυμίζει  πάντα την Κεφαλλονιά  και τον ευλογημένο κάμπο των Ομαλών .

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ ΛΙΖΗΣ

Περισσότερες φωτογραφίες

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις