Με πέντε πτήσεις ξεκίνησε σήμερα  1η Αυγούστου  το φετινό  της πρόγραμμα η TUI από την Μεγάλη Βρετανία  προς το νησί μας .

Η πρώτη  πτήση έφτασε  στο Αεροδρόμιο στις 11:55 προερχόμενο από το Μπρίστολ μεταφέροντας συνολικά 98 επιβάτες και ακολούθησε η πτήση από το αεροδρόμιο του Gatwick του  Λονδίνου με 130 επιβάτες  .

Στο αεροδρόμιο ήταν για το καλοσώρισμα και την εξυπηρέτηση των επιβατών ο νεαρός επιχειρηματίας , τουριστικός πράκτορας Σπύρος Κατσούρης , εκπρόσωπος της TUI , με τους συνεργάτες του.

Ο κ. Κατσούρης μεταξύ άλλων ανέφερε στο μικρόφωνο του kefaloniapress :

Είναι η πρώτη πτήση για τη TUI UK σήμερα , η TUI Ολλανδίας έχει ξεκινήσει από αρχές Ιουνίου.  Πέντε (5) πτήσεις της TUI περιμένουμε σήμερα Κυριακή 1η Αυγούστου. Η πληρότητα στη πρώτη πτήση είναι στα 98 άτομα , στη δεύτερη 130 και έτσι θα κινηθούν και οι υπόλοιπες, με πληρότητες από 90 έως 130 άτομα. Μέση πληρότητα 80%.

Οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα είναι τρεις πτήσεις την εβδομάδα (Τρίτη – Πέμπτη -Κυριακή). Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα περιμέναμε. Οι πληρότητες δεν είναι οι αναμενόμενες . Παρόλα αυτά δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας. Θεωρώ ότι στο επόμενο διάστημα , αυτό το δίμηνο που έρχεται, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και ίσως ενισχυθούν και οι πληρότητες των αεροσκαφών.

Οσο αφορά τις κρατήσεις για το επόμενο διάστημα, όπως σας είπα δεν είναι οι κρατήσεις αυτό που περιμέναμε, αυτό που προσδοκούσαμε. Παρόλα αυτά όμως θεωρώ ότι θα υπάρξουν κρατήσεις «τελευταίας στιγμής» αν και το προφιλ του Αγγλου πελάτη, μιας και μιλάμε για την Βρετανική αγορά δεν είναι αυτό, συνήθως σχεδιάζουν τα ταξίδια τους από πάρα πολύ πιο νωρίς και προγραμματίζουν τις άδειες ανάλογα με τις εργασίες τους .

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλές κρατήσεις για το 2022 , οπότε θεωρούμε , αρχής γενομένης από σήμερα, βλέποντας ότι  πραγματοποιούνται  οι πρώτες πτήσεις , οι κρατήσεις θα είναι καλύτερες για το επόμενο δίμηνο.  

Πάντως παρά τις δυσκολίες του 2021 ο κ. Σπύρος Κατσούρης  ανακοινώνει  την αισιόδοξη είδηση ότι από  τώρα υπάρχει μεγάλη ζήτηση  και  μεγάλος αριθμός προ κρατήσεων για τη σεζόν του 2022 .

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ακούστε τον κ. Κατσούρη στο παρακάτω video

Περισσότερες φωτογραφίες απο την 1η άφιξη της TUI UK στην Κεφαλονιά:

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις