Με την τελευταία πτήση της αεροπορικής εταιρείας Easyjet από το Λονδίνο ολοκληρώνεται φέτος η τουριστική περίοδος στο νησί μας.

Οι πρώτοι μήνες της σεζόν Μαίος , Ιούνιος και το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου κινήθηκαν πολύ υποτονικά με συνέπεια αρκετά καταλύματα και άλλες επιχειρήσεις να παρέμεναν κλειστά.

Στη συνέχεια ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος παρουσίασαν άνοδο και ενώ υπήρχαν ελπίδες και για τον Οκτώβριο δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς από τις 10 του μήνα και μετά το νησί είχε σχεδόν “νεκρώσει” με ελάχιστες αφίξεις και τις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου να κατεβάζουν ρολά.

Αντίθετη εικόνα είχαμε στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου με τις πτήσεις να παραμένουν σε καλά επίπεδα κάτι που θα αποτυπωθεί και στα επίσημα στοιχεία των αφίξεων που θα έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας διαφαίνεται μια δυναμική αρχή της επόμενης σεζόν καθώς ήδη από τον Απρίλιο θα έχουν ξεκινήσει αρκετές πτήσεις και από τις αρχές Μαίου οι περισσότερες από τη Μεγάλη Βρετανία που αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά για την Κεφαλονιά με κορύφωση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το νησί μας χρειάζεται να ανοιχτεί σε νέες αγορές καθώς έχει μείνει παρά πολύ πίσω και μόνο έτσι θα μπορέσει να διευρυνθεί η τουριστική περίοδο.

Εδώ θα τονίσουμε ότι και για την επόμενη χρονιά και με βάση τα έως τώρα δεδομένα τα οποία φυσικά ελπίζουμε να αλλάξουν προς το καλύτερο μέχρι και περίπου τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται μια σχετικά καλή κίνηση καθώς για τη συνέχεια θα έχουν απομείνει ελάχιστες πτήσεις.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των πτήσεων της Easyjet από το Λονδίνο αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν στις 27 Μαρτίου και θα εκτελούνται 10 πτήσεις την εβδομάδα…!!!

 

 

Όπως και προαναφέραμε τα μηνύματα είναι θετικά για την επόμενη χρονιά και ας ευχηθούμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα να προκύψουν και άλλες ευχάριστες ειδήσεις.

Καλή ξεκούραση σε όλους τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους και οι αρμόδιοι φορείς να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και φυσικά στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στις υποδομές.

Εμείς όπως κάνουμε πάντα θα σας ενημερώνουμε αποκλειστικά για οποιαδήποτε τουριστική εξέλιξη για την Κεφαλονιά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις