Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ δίνει 60.000 μπόνους στον εαυτό του την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν

558

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος έδωσε 60.000 ευρώ μπόνους στον εαυτό του, 55.000 ευρώ στον αναπληρωτή του και 50.000 έδωσε αδιακρίτως σε κάθε γενικό διευθυντή.

Έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ επιβεβαιώνει ότι ελήφθη απόφαση με την οποία τα μεγαλοστελέχη και μέλη του ΔΣ δίνουν μπόνους στα μεγαλοστελέχη της επιχείρησης. Το έγγραφο που δημοσιεύει το newsbreak.gr αποκαλύπτει τη μεθόδευση: πρόκειται για την απόφαση του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ όπου στις 16 Δεκεμβρίου 2021 (15 μέρες πριν λήξει το έτος) όρισαν τους στόχους του 2021.

Και μάλιστα πήραν όλοι ανεξαιρέτως μπόνους γιατί, όπως αναφέρουν, δεν μπορούσαν να επιμερίσουν ποιος έπιασε τους στόχους.

Ο στόχος επί του οποίου δόθηκαν τα μπόνους ήταν ότι πουλήθηκε το 49% της εταιρείας. Έτσι επιτεύχθηκε ο στόχος και πήραν όλοι μπόνους!

Για δεύτερη φορά ο Τάσος Μάνος ρωτήθηκε σχετικά στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο που κατέθεσε το έγγραφο στη Βουλή. Όμως απαξίωσε να απαντήσει, όπως και ο παριστάμενος υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε δεικτικά ότι «ήταν αποτελεσματική η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ για να προσλαμβάνει γαλάζια παιδιά με χρυσές αμοιβές, αλλά φαίνεται ότι ούτε προγραμματισμό επενδύσεων μπορούν να κάνουν ούτε προγραμματισμό αποθεματικού. Φαίνεται ότι υπάρχει μια χρυσοαμειβόμενη διοικητική αποδιοργάνωση».

«Ξέρετε πόσο είναι το σύνολο των μπόνους; Μέχρι 60.000 ευρώ. Αυτό είναι προσβολή για την κοινωνία, η οποία πλήττεται από αυτή την ακρίβεια», πρόσθεσε ο Σ. Φάμελλος.

Το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις