ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Τεράστια  προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει στο ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό της πόλης του  Αργοστολίου  η θετική γνωμοδότηση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου  για άδεια σε  τουριστικό  Λεωφορείο  διώροφο, ανοικτού τύπου.

Αυτό το λεωφορείο θα κάνει δρομολόγιο περιήγησης στην πόλη και  πέριξ αυτής  με στάσεις σε ορισμένα σημεία.

Η διαδρομή του τουριστικού λεωφορείου
Οι στάσεις του τουριστικού λεωφορείου στην παραλιακή : Αφετηρία στη Σισιώτισσα , πρώτη στάση στο αξιοθέατο «I love Kefalonia» , δεύτερη στάση στο παλιό ελικοδρόμιο (Ληξουριώτικα)

Ο καθένας  μπορεί να φανταστεί τι θα συμβεί στην παραλιακή του Αργοστολίου.  Ιδιαίτερα το Σωματείο. των οδηγών Ταξί Αργοστολίου εκφράζει την αντίθεση  του  .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ

Συνομιλήσαμε  με το μέλος του Σωματείου Ταξί Αργοστολίου κ. Γιώργο  Ζαπάντη ο οποίος  ήταν παρών στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου σαν εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξι Αργοστολίου. Ο κ. Ζαπάντης μας ανέλυσε τους λόγους που αντιδρούν οι Επαγγελματίες Οδηγοί Ταξί ,  μιλώντας για επιδείνωση του κυκλοφοριακού , αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα κλάδο  που χτυπήθηκε  πολύ στα δυο  χρόνια της πανδημίας .

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά!!

Συνεχίζοντας ο κ. Ζαπάντης μας ενημέρωσε ότι έχουν ζητηθεί άλλες δυο άδειες για τουριστικά τρενάκια και 4 για άμαξες  .

Συνολικά θα ενταχτούν στον κεντρικό κυκλοφοριακό ιστό της πόλης του Αργοστολίου :

  • Τέσσερα (4) τρενάκια,
  • ένα (1) τουριστικό λεωφορείο και
  • τέσσαρες (4) άμαξες.

Το τοπικό συμβούλιο Αργοστολίου είναι επιφυλακτικό στο να δοθεί  άδεια στα δυο νέα τρενάκια  και έχει προσφύγει για γνωμοδότηση στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου.

Ακούστε τον κ. Ζαπάντη:

Μέχρι να γνωμοδοτήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου εσείς φανταστείτε το καλοκαίρι στην παραλιακή του Αργοστολίου τα εκατοντάδες ΙΧ , δυο τρενάκια, ένα διώροφο λεωφορείο και τέσσερις άμαξες με άλογα!!!!  Απορίας άξιο αν αυτές οι «αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» έχουν ληφθεί υπόψη στην Κυκλοφοριακή Μελέτη της πόλης του Αργοστολίου.

Ας ακολουθήσουμε την “τουριστική διαδρομή” του λεωφορείου :

Στις φωτογραφίες είναι η Οδός Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού   η οποία ξεκινάει από το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και καταλήγει στην αρχή του άλσους.  Πρόκειται για μια πυκνοδομημένη περιοχή με μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση. Σύμφωνα με τις άδειες που έχουν ζητηθεί το τουριστικό διώροφο λεωφορείο ανοικτού τύπου , τα δυο τρενάκια και οι 4 άμαξες με τα άλογα  που θα έχουν αφετηρία το Μνημείο των Ριζοσπαστών. (Ξενία).  Δείτε τον αριθμό των ΙΧ που είναι σταθμευμένα εκεί , σήμερα 15 Μαρτίου και φανταστείτε πόσα θα είναι τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Η Οδός Ύδρας στα παλιά εργατικά. Μια ήσυχη γειτονιά από την οποία θα διέρχεται ένα από τα τρενάκια ερχόμενο από το Μνημείο των Ιταλών.

Οδός Υδρας , Αργοστόλι

Αυτή ήταν η κατάσταση χθες 14 Μαρτίου στην Λεωφόρο Βεργωτή..

Θυμηθείτε τι γίνεται το καλοκαίρι με τα δυο τρενάκια και φανταστείτε τι θα γίνεται το φετινό καλοκαίρι όταν το Αργοστόλι θα πρέπει να σηκώσει 1 τουριστικό λεωφορείο , 4 τρενάκια και 4 άμαξες με άλογα..

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΞΕΣ ΕΝ ΕΤΗ 2022 ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΟΓΑ ΔΕΜΕΝΑ ΣΕ ΑΜΑΞΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΏΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ.

  2. Απαγόρευση της κυκλοφορίας ι.χ στην πόλη.
    Ποδήλατα, ταξί, αστικό, τρένα κτλπ.
    Δημιουργία πάρκινγκ παντού.
    Υγεία,ηρεμία, ησυχία, λιγότερη μόλυνση.

Comments are closed.