Στο «πόδι» η Σμύρνη για την υποδοχή του “SΜΥRΝΑ” της Levante Ferries

2615

Καθώς ο χρόνος για την έναρξη της ιστορικής γραμμής Σμύρνη (Τουρκία) – Θεσσαλονίκη (Ελλάδα) από την Levante Ferries , μετράει αντίστροφα πυκνώνουν στην Σμύρνη και Αθήνα οι συναντήσεις προετοιμασίας μεταξύ των δυο πλευρών.

Προχθές πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη συνάντηση εργασίας της αντιπροσωπείας των κορυφαίων στελεχών της Levante Ferries Γιώργου Θεοδόση , πρόεδρου, και Στράτη Απέργη Γενικού Διευθυντή,

με επιτελικούς φορείς και στελέχη των αρμόδιων υπουργείων της Τουρκίας και της πόλης της Σμύρνης των 4 εκατομμυρίων κατοίκων : στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών της Τουρκίας , πρόεδροι οικονομικών επιμελητηρίων, ο Έλληνας πρόξενος της Σμύρνης, η Γενική Δ/νση ανάπτυξης θαλάσσιου εμπορίου της Τουρκίας, εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Μεταφορών – Δ/νσης Ναυτιλίας, ο πρόεδρος Λιμένος Σμύρνης , πρόεδροι μεγάλων επαγγελματικών ενώσεων και πολλοί άλλοι.

Ηταν συνάντηση – εργασίας για την επίλυση κάθε λεπτομέρειας που απέμεινε έως την έναρξη της γραμμής και έγινε σε κλίμα μεγάλης αισιοδοξίας για τη θετική έκβαση της προσπάθειας παρά τις δύσκολες διεθνείς συγκυρίες .

Βεβαίως σε όλες τις συναντήσεις είναι έκδηλο το ενδιαφέρον της Τούρκικης πλευράς για τα Ιόνια νησιά από όπου προέρχεται η Levante Ferries , και η επιθυμία για τουρισμό σε αυτά.

Τόσο η Ελληνική πλευρά όσο και η Τουρκική πιστεύουν ότι η έναρξη της ιστορικής διαδρομής Σμύρνη – Θεσσαλονίκη θα συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας μεταξύ των λαών των δυο χωρών και εμπορικής συνεργασίας σε πολλούς τομείς συμπεριλαμβανομένου του Τουρισμού.

Από τα δημοσιεύματα του τύπου της Σμύρνης και της Άγκυρας είναι εμφανές ότι η οικονομική , επιχειρηματική κοινότητα της Σμύρνης αδημονεί για αυτή την συνεργασία και προσδοκά τα μέγιστα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Μετράμε μέρες που το σινιάλο του “Smyrna”, μιας Επτανησιακής Ακτοπλοϊκής εταιρίας που δραστηριοποιείται σε Κεφαλονιά , Ιθάκη και Ζάκυνθο, θα ακουστεί στο λιμάνι της Σμύρνης ανοίγοντας μια ιστορική διαδρομή εμπορικής συνεργασίας και φιλίας των δυο λαών.

 

 

 

√ Εν τω μεταξύ στο “Smyrna” , στο φέρι μποτ/κρουαζιερόπλοιο της Levante Ferries που θα υλοποιήσει την ιστορική διαδρομή,  ολοκληρώνονται οι εργασίες ολικής ανακαίνισής του.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις