Το kefaloniapress συνεχίζοντας τα ρεπορτάζ σε τουριστικές περιοχές της Κεφαλονιάς επισκεφτήκαμε τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου την ναυαρχίδα του τουρισμού, την Σκάλα  και συζητήσαμε με τους επαγγελματίες του τουρισμού για το πως κυλάει η φετινή σεζόν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Η Σκάλα και όλη η γύρω περιοχή του Ελειού δοκιμάστηκε σκληρά αυτά τα δυο χρόνια των αποκλεισμών της πανδημίας έχοντας σχεδόν μηδενική επισκεψιμότητα το 2020, στηριζόμενοι σε Έλληνες επισκέπτες κυρίως.

Το καλοκαίρι του 2021 η σεζόν ξεκίνησε ουσιαστικά τον Αύγουστο με την επανεκκίνηση πτήσεων από την Βρετανική αγορά, τον μεγαλύτερο αιμοδότη του τουριστικού προϊόντος της Σκάλας.

Για φέτος, το 2022, τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα από τις αρχές του 2022 με τις κρατήσεις να φτάνουν στα επίπεδα του 2019 και σε κάποια ξενοδοχεία να το ξεπερνάνε. Από τα μέσα Μαΐου τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στη Σκάλα έχουν μεγάλες πληρότητες επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για ολική επανάκαμψη της βρετανικής αγοράς.

Η  σχεδόν ολοκληρωτική εξάρτηση της Σκάλας από την Βρετανική αγορά μπορεί να της στοίχισε αυτά τα δυο χρόνια της πανδημίας, όμως τελικά αποδεικνύεται ότι οι Βρετανοί τουρίστες είναι οι πιο σταθεροί, οι πιο πιστοί, και όταν αγαπήσουν ένα μέρος και νιώσουν φιλοξενία, σεβασμό, όταν απολαμβάνουν καλές υπηρεσίες, και διαπιστώνουν ότι τα λεφτά τους πιάνουν τόπο, δεν τον  εγκαταλείπουν ποτέ, αντίθετα επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Στη διάρκεια του ρεπορτάζ συναντήσαμε παρά πολλούς Βρετανούς  επαναλαμβανόμενους τουρίστες που κάνουν διακοπές χρόνια και δεν αλλάζουν με τίποτε τη Σκάλα.

Συνομιλήσαμε με πολλούς επαγγελματίες από όλο το φάσμα του τουρισμού και όλα τα επαγγέλματα. Όλοι δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση τονίζοντας ότι επιτέλους επιστρέψαμε σε μια κανονικότητα ύστερα από δυο χρόνια αποκλεισμών και περιορισμών.

Στην Σκάλα οι επιχειρηματίες επενδύουν. Τα ξενοδοχεία της είναι τα καλύτερα του νησιού, οι βίλες της πολυτελείς, τα εστιατόριά της συγκεντρώνουν εξαιρετικά θετικά σχόλια και τα εμπορικά της καταστήματα έχουν άφθονα και ποιοτικά προϊόντα.

Η Σκάλα βγήκε από  την δοκιμασία της πανδημίας δυο συνεχόμενα χρόνια όρθια.
Όλες οι επιχειρήσεις  και οι άνθρωποι της είναι εδώ συνεχίζοντας να προσφέρουν στον τουρίστα, ξένο και Έλληνα, ποιότητα υπηρεσιών και το ζεστό τους χαμόγελο. Κάτι που κάνουν άλλωστε με την καρδιά τους χρόνια τώρα και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας τους.

Καλή σεζόν Σκαλισιάνοι!

Οι συνεντεύξεις

Ακούστε τι μας είπαν για τη σεζόν επαγγελματίες του τουρισμού που χρόνια δραστηριοποιούνται στην Σκάλα.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ

Ξεκινώντας το ρεπορτάζ στην περιοχή της Σκάλας συναντήσαμε και είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον κ Λάμπρο Περικλεους, Hotel Manager του Apostolata Island Hotel & Spa.

Λάμπρος Περικλεους, Hotel Manager του ξενοδοχείου Apostolata Island Resort & Spa – Σκάλα

Ο κ. Περικλέους φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την φετινή σεζόν με την Αγγλική αγορά να κινείται με μεγάλη δυναμική και επιθετικά στις κρατήσεις ύστερα από δυο χρόνια. Μας τόνισε ότι τα στοιχεία των κρατήσεων δείχνουν ότι μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου οι πληρότητες θα φτάσουν -και ίσως ξεπεράσουν- αυτές του 2019.

Οι αγορές  Γερμανίας, Ολλανδίας, Πολωνίας και οι Σκανδιναβικές χώρες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα ακόμα, συμπλήρωσε ο κ. Περικλέους.

Το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού στον Ξενοδοχειακό κλάδο και το κόστος των αναλώσιμων υλικών είναι τα δυο βασικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας ανέφερε κλείνοντας την συνομιλία μας ο κ. Περικλέους.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Διευθυντής του ξενοδοχείου Regina Dell Acqua, στη Σκάλα

Βαγγέλης Παπαδατος
Διευθυντής του ξενοδοχείου Regina Dell Acqua- ΣΚΑΛΑ

Ο κ. Βαγγέλης Παπαδάτος, διευθυντής του βραβευμένου ξενοδοχείου Regina Dell Acquaστην παραλία της Σκάλας, μας ενημέρωσε ότι η μεγάλη δυναμική στις κρατήσεις για το ξενοδοχείο που ξεκίνησε από τος αρχές Μαΐου θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με υψηλές πληρότητες, με τους Βρετανούς τουρίστες να είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών του ξενοδοχείου.


ΘΩΜΑΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ
Ιδιοκτήτης Μπαρ στην παραλία της Σκάλας 


ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ
Ο Αντιδήμαρχος Ελιεού Πρόννων και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, είναι ξενοδόχος της Σκάλας.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΑΡΤΗΣ
Ιδιοκτήτης καταστήματος τουριστικών ειδών στον πεζόδρομο της Σκάλας

√ Ευχαριστούμε θερμά τους επαγγελματίες που παρά το φόρτο της δουλειάς, μας μίλησαν πρόθυμα και με μεγάλη αγάπη για τη Σκάλα.

Η απέραντη παραλία..

Κλείνουμε το ρεπορτάζ με δροσερές εικόνες από την διάσημη παραλία της Σκάλας με το διαμαντένιο βότσαλο και τα πεντακάθαρα νερά.. Απολαύστε την!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις