Τα πρώτα του γενέθλια γιορτάζει σήμερα το διάσημο πλέον MELOGRANO της Πλατείας Αργοστολίου.
Πριν ακριβώς ένα χρόνο ο Σταύρος Σπαθής πήρε ένα μεγάλο ρίσκο. Να δημιουργήσει ένα εστιατόριο που η κουζίνα του θα βασίζεται στην Μεσογειακή διατροφή με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα της Κεφαλονιάς.

Ο σεφ που στήριξε το όραμα του Σταύρου Σπαθή είναι ο διάσημος Γιάννης Μάργαρης, γνωστός από τη συμμετοχή του σε reality μαγειρικής.
Ένα χρόνο μετά , πάλι οι τρεις μας , στη δροσερή σκιά του δένδρου της Πλατείας συζητάμε για αυτόν το χρόνο που άλλαξε τα γαστρονομικά δεδομένα της Κεφαλονιάς.

Αγαπητέ μας Σταύρο, χρόνια πολλά για τα γενέθλια του MELOGRANO … πως ήταν αυτή χρονιά σε επιχειρηματικό επίπεδο δεδομένης της πανδημίας;
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές … Ηταν μια χρονιά που δεν ήξερε κανένας πως θα καταλήξει.. Ξεκινήσαμε με μάσκες , δεν ξέραμε τι θα βρούμε μπροστά μας από την έξαρση της πανδημίας αλλά το τολμήσαμε..
Τι κρατάς από αυτή τη πρώτη χρονιά..
Μάθαμε πολλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο και σε γαστρονομικό. Με την έμπνευση και την τέχνη του σεφ μας Γιάννη Μάργαρη βάλαμε στο μενού του MELOGRANO , βασικά τοπικά προϊόντα όπως τα κρασιά και τα τυριά μας, τα συνδέσαμε με άλλα προϊόντα με κορυφαία διατροφική αξία και φτιάξαμε πιάτα που αγαπήθηκαν από τους Κεφαλονίτες..
Η έκπληξη – σε επιχειρηματικό επίπεδο – ήταν η απόλυτη αποδοχή του γαστρονομικού εγχειρήματος από την τοπική κοινωνία. Γιατί για τους τουρίστες δεν υπήρχε θέμα.. Κάτι που πραγματικά δεν το περιμέναμε.. Οι πελάτες μας απολαμβάνουν το μενού μας , έχουν αναδείξει και έχουν αγαπήσει πιάτα τόσο με τοπικά προϊόντα όσο και με νέες γεύσεις και υλικά..
Απόψε που θα σβήσετε το πρώτο σας κεράκι τι ετοιμάζετε;
Οπωσδήποτε κέρασμα!! Ο σεφ μας επιμελείται το γλυκό της βραδιάς που θα προσφερθεί σε όλους τους πελάτες..
Σεφ ! Αγαπητέ Γιάννη Μάργαρη, ένα χρόνο δημιουργείς στο MELOGRANO , πως δέχτηκε η τοπική κοινωνία τις γαστρονομικές καινοτομίες σου;
Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Κεφαλονιάς για την ζεστή τους φιλοξενία , και την υποδοχή των πιάτων μου..
Το ότι είσαι Ζακυνθινός δεν σε δυσκόλεψε ; (Γέλια)
Καθόλου… (γέλια)
Ακούστε τη συζήτησή μας με τον σεφ του MELOGRANO Γιάννη Μάργαρη , τις αποκαλύψεις του για το νέο Menu του φετινού καλοκαιριού , για τα τοπικά προϊόντα που τον εντυπωσίαν , για τις αντιδράσεις των πελατών σε πιάτα του αλλά και για την γεύση της τούρτας των πρώτων γενεθλίων που θα προσφερθεί σε όλους τους πελάτες απόψε!
Και βέβαια αν δεν φωτογραφηθεί ο σεφ στο πόστο του, ρεπορταζ δεν “παίζει”..
Χρόνια Πολλά στο Melograno και σε όλους όσους δημιουργούν και εργάζονται για να απολαμβάνουμε τις υπέροχες γεύσεις !
MΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑ / ΕΛΕΝΗ Δ. ΧΙΟΝΗ