Σε σημερινή ραδιοφωνική τους συνέντευξη κάποιοι που κατέχουν εξέχουσα θέση στην τουριστική πολιτική του νησιού μας αναφέρθηκαν σε πρόσφατο μας άρθρο όπου γίνονταν λόγος για τη μη δημοσίευση προγράμματος για το 2023 της εταιρείας Easyjet από το Βερολίνο προς το νησί μας(διαβάστε εδώ).

Ανέφεραν ότι αυτό μπορεί να είναι κάτι προσωρινό και άλλωστε πρόκειται για μια νέα σύνδεση που είχαμε προς την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

Οι πτήσεις της Easyjet από το Βερολίνο προς το νησί μας έχουν παρελθόν και δεν είναι νέες:

2018

-Από την 1η Ιουνίου έως τις 2 Νοεμβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου.

2019

-Από την 1η Απριλίου έως τις 25 Οκτωβρίου είχαμε αρχικά δύο πτήσεις την εβδομάδα Δευτέρα και Παρασκευή και κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου δύο ακόμα πτήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου.

Μάλιστα το 2019 η πτήση από το Βερολίνο είχε ανοίξει εκείνη την τουριστική σεζόν.

2020

-Το πρόγραμμα θα ξεκινούσε στις 6 Απριλίου και έως τις 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνταν σταδιακά έως και 4 πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα , Τετάρτη , Παρασκευή και Σάββατο.

Τελικά λόγω των αρνητικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοίου η εταιρεία από τις 24 Ιουλίου εκτελούσε μία πτήση την εβδομάδα κάθε Παρασκευή.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το διεθνές αεροδρόμιο Tegel έκλεισε το Νοέμβριο του 2020 και οι πτήσεις πλέον μεταφέρθηκαν στο νέο αεροδρόμιο(Berlin Brandenburg Airport).

2021

– Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι δεν πραγματοποιήσει καμία πτήση από το Βερολίνο.

2022

-Από τις 27 Ιουνίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου εκτελούσε δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

Συνεπώς η σύνδεση της Easyjet από το Βερολίνο έχει ξεκινήσει από το 2018 αρχικά με διευρυμένο πρόγραμμα ενώ το 2020 (με εξαίρεση το 2021 όπου δεν είχαμε πτήσεις) και το 2022 ο αριθμός των πτήσεων ήταν πολύ μικρότερος.

Οι πτήσεις από το Βερολίνο προϋπήρχαν και δεν είναι νέες όπως δήλωσαν κάποιοι….

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις