Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε το πρόγραμμα της από το Μιλάνο/Μπέργκαμο και την Πίζα προς την Κεφαλονιά για το 2023:

ΜΙΛΑΝΟ/ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ

-Από τις 2 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου η εταιρεία θα εκτελεί από το αεροδρόμιο Μπέργκαμο του Μιλάνου προς την Κεφαλονιά πέντε πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα , Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη και Σάββατο.

 

ΠΙΖΑ

-Από την 1η Ιουνίου έως και τις 31 Αυγούστου η εταιρεία θα εκτελεί από την Πίζα προς την Κεφαλονιά δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

 

ΡΩΜΗ

-Από τις 2 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου η εταιρεία θα εκτελεί από την ιταλική πρωτεύουσα προς την Κεφαλονιά δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

 

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα και συγκριτικά με τη φετινή χρονιά έχουμε τις εξής διαφοροποιήσεις:

-Το πρόγραμμα από το Μιλάνο παρατείνεται κατά ένα μήνα καθώς θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο όπως συνέβη φέτος και επίσης θα έχουμε 5 πτήσεις την εβδομάδα από 3 που είχαμε τη φετινή σεζόν.

-Το πρόγραμμα από την Πίζα παραμένει ακριβώς το ίδιο Ιούνιο-Αύγουστο με 2 πτήσεις την εβδομάδα.

-Το πρόγραμμα από τη Ρώμη αν παραμείνει όπως έχει παρουσιάζει σημαντική μείωση καθώς το 2022 από τέλη Μαρτίου έως και τέλη Οκτωβρίου είχαμε δύο 2 πτήσεις την εβδομάδα ενώ για την επόμενη χρονιά είναι προγραμματισμένες πτήσεις μόλις για δύο μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Αν μέσα στο χειμώνα δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση το πρόγραμμα τις εταιρείας σίγουρα θα έχει κάποιο αρνητικό πρόσημο στον αριθμό των πτήσεων ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο καθαρά περιορισμός του σε ένα διάστημα 3-4 μηνών με πλήρη απουσία στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου.