Με μεγάλη επιτυχία το event των οινοπαραγωγών “Η γεύση των λέξεων” , στον ΚΕΦΑΛΟ

487

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Η Alliance Francaise Αργοστολίου  σε συνεργασία  με το Σύνδεσμο Οινοποιών  Κεφαλονιάς διοργάνωσε  δημοτικό  Θέατρο Αργοστολίου ‘Ο ΚΕΦΑΛΟΣ ‘ την Παρασκευή το βράδυ πολιτιστική εκδήλωση  αφιερωμένη στο έργο των αμπελουργών και των οινοποιών, κατά την οποία  προβλήθηκε το εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ «Le goût des mots» .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο της  Alliance κ.Παντελειο, ενω τη μετάφραση της ομιλίας στα γαλλικά έκανε η φιλόλογος κ. Ειρήνη  Τζανατου .

Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ  που δημιούργησε ο Jean Louis Andre (καθηγητής της σχολής) που είχε τίτλο Le gout de  mots (Η γεύση των λέξεων).

Το ντοκιμαντέρ αναφερόταν στην ιστορία του κρασιού, από την αρχαιότητα ως σήμερα.  Το πολυπληθές   κοινό  απόλαυσε στη συνέχεια εκλεκτά κρασιά από ντόπιους οινοπαραγωγούς  ,που τα συνόδευε πλούσιος μπουφές.

Ήταν  μια εξαιρετική βραδιά που ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν  , μεταξύ αυτών ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Κουρης , ο πρόεδρος της Τ.Κ Τρωιανατων κ. Σπύρος Χριστοφοράτος , ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νικόλαος Φαραντουρης . Ολοι   απόλαυσαν τα εξαιρετικά  κεφαλονίτικα κρασιά  , και τα υπέροχα εδέσματα του Catering <<ΜΥΘΟΣ >> .

Οι Κεφαλονίτες οινοπαραγωγοί δώσανε για πολλά χρόνια τις μάχες τους κυριολεκτικά μόνοι τους . Τώρα απολαμβάνουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Τα Κεφαλονίτικα κρασιά βρίσκονται στα top γκουρμέ εστιατόρια της Ελλάδας, “αστεράτα” εστιατόρια διοργανώνουν βραδιές οινογνωσίας για τα Κεφαλονίτικα κρασιά, ενώ οι εξαγωγές βρίσκονται σε άνθιση.

Η τοπική αμπελουργία και οινοπαραγωγή βρίσκεται στην πιο ώριμη εποχή της  για να “εκτιναχτεί” στην δύσκολη αγορά του οίνου.. Και θα τα καταφέρουν. Γιατί τώρα δεν είναι μόνοι τους.. Οργανώνονται , ενημερώνονται, εκπαιδεύονται για το καλύτερο αύριο του προϊόντος τους..  Συγχαρητήρια!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις