Τα τελευταία χρόνια οι αφίξεις από την Αυστρία προς το νησί μας παρουσιάζουν μια σταθερή αύξηση καθώς είχαμε την προσθήκη νέων δρομολογίων με συνέπεια να αποτελεί την 5η αγορά για τον τουρισμό μας.

Για το 2023 τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν ότι αναμένουμε περαιτέρω άνοδο καθώς έχουν προγραμματιστεί περισσότερες συνδέσεις προς την Κεφαλονιά.

Τη φετινή τουριστική περίοδο θα υπάρχουν πτήσεις από 4 αεροδρόμια της Αυστρίας:

ΒΙΕΝΝΗ

Από την πρωτεύουσα της Αυστρίας και το 2023 θα έχουμε αεροπορική σύνδεση από τις εταιρείες Ryanair και Austrian Airlines.

RYANAIR

-Από την 1η Ιουνίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου η εταιρεία θα εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Πέμπτη και Κυριακή.

Το πρόγραμμα της εταιρείας παρουσιάζει μείωση σε σχέση με το 2022 καθώς την περσινή χρονιά οι πτήσεις είχαν ξεκινήσει τον Ιούνιο αλλά είχαν ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου ενώ εφέτος θα σταματήσουν ένα μήνα νωρίτερα.

 

 

 

AUSTRIAN AIRLINES

-Από τις 16 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου η εταιρεία θα εκτελεί μία πτήση την εβδομάδα κάθε Παρασκευή.

Συγκριτικά με το 2022 δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στο πρόγραμμα.

 

ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ

-Το τουριστικό πρακτορείο Idealtours σε συνεργασία με την ελληνική αεροπορική εταιρεία Marathon Airlines από τις 20 Μαίου έως τις 7 Οκτωβρίου θα εκτελούν μία πτήση την εβδομάδα κάθε Σάββατο.

Το 2022 η σύνδεση πραγματοποιούνταν με αεροσκάφος Fokker 100 της Trade Air ενώ το 2023 η νέα εταιρεία θα χρησιμοποιεί Embraer 175 το οποίο έχει μικρότερη χωρητικότητα.

 

 

 

ΓΚΡΑΤΣ

-Μετά από 3 χρόνια απουσίας κυρίως λόγω των επιπτώσεων από την επιδημία του κορονωίου επανέρχονται οι πτήσεις από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Το τουριστικό πρακτορείο Rhomberg Reisen σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Avanti Air από τις 25 Μαίου έως τις 5 Οκτωβρίου θα εκτελούν μία πτήση την εβδομάδα κάθε Πέμπτη.

Ο προγραμματισμός και πάλι των πτήσεων σίγουρα θα συμβάλλει στην αύξηση των αφίξεων.

 

ΛΙΝΤΣ(ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ)

-Η διοίκηση του αεροδρομίου του Λιντς ανακοίνωσε νέες συνδέσεις για το καλοκαίρι του 2023.

Ανάμεσα στους νέους προορισμούς είναι και η Κεφαλονιά προς την οποία το τουριστικό πρακτορείο Rhomberg Rheisen σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Avanti Air από τις 25 Μαίου έως και τις 5 Οκτωβρίου θα εκτελεί μία πτήση την εβδομάδα κάθε Πέμπτη.

 

Θεωρούμε ότι οι απώλειες από το μικρότερο πρόγραμμα της Ryanair όχι μόνο θα καλυφθούν αλλά η επανέναρξη των πτήσεων από το Γκρατς καθώς και η νέα σύνδεση από το Λιντς θα προσθέσουν ακόμα περισσότερες αφίξεις από την Αυστρία το 2023.

Το μόνο αρνητικό στοιχείο είναι ότι και τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα όλων των εταιρειών περιορίζεται ουσιαστικά στο τετράμηνο Ιούνιος-Σεπτέμβριος και επομένως η επέκταση της τουριστικής περιόδου στα άκρα της (Απρίλιος/Οκτώβριος) παραμένει “όνειρο θερινής νυκτός”.