Πριν από λίγες ημέρες η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου απέστειλε ένα δελτίο τύπου σχετικά με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι όπου σε ένα σημείο του αναφέρονταν τα εξής:

” Με αφορμή την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κεφαλονιάς με το Παρίσι, με δυο πτήσεις την εβδομάδα (για την περίοδο 22/04/2023 – 28/10/2023) από την αεροπορική εταιρεία Transavia, η εκδήλωση ανέδειξε το νησί της Kεφαλονιάς, παρουσιάζοντας το εξαίρετο φυσικό κάλλος του, τη γαστρονομική του ταυτότητα, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του.”

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή καθώς εδώ έχουμε μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας:

Η αεροπορική σύνδεση με το Παρίσι δεν είναι απευθείας!!!!

Για το 2023 η αεροπορική εταιρεία Transavia πράγματι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο ωστόσο δεν είναι απευθείας.

Η πτήση θα εκτελεί τη διαδρομή Παρίσι – Άκτιο -Κεφαλονιά και επιστροφή στο Παρίσι επομένως δεν μιλάμε για απευθείας πτήσεις αλλά με ενδιάμεση στάση στο Άκτιο όπου και εκεί θα γίνεται αποβίβαση-επιβίβαση τουριστών…!!!

Αντίθετα το 2022 οι πτήσεις ήταν πράγματι απευθείας καθώς υπήρχαν ξεχωριστά δρομολόγια για τους δύο προορισμούς την Κεφαλονιά και το Άκτιο.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη η κ.Μαρίνα Βεργωτή υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου είχε αναφερθεί στο ότι η αεροπορική εταιρεία Transavia τη φετινή τουριστική περίοδο δεν θα εκτελεί απευθείας πτήσεις προς την Κεφαλονιά και την ίδια ώρα στο επίσημο δελτίο τύπου αναγράφεται κάτι άλλο.

Η κ.Βεργωτή είχε αναφέρει τα εξής:”

«Αυτή είναι μια εκδήλωση προωθητική. Πέρυσι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και για την Σκιάθο και μάθαμε ότι η πτήση από Γαλλία προς την Σκιάθο πήγε πολύ καλά, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση. Θα παρουσιαστεί από τον ΕΟΤ Γαλλίας, η Κεφαλονιά, έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι και  θα υπάρχει εκπροσώπηση από τον Δήμο. Θα είναι μια πολύ δυνατή εκδήλωση, ώστε η Κεφαλονιά να δείξει το επίπεδο επαγγελματισμού της. Η Κεφαλονιά θέλει να δείξει το ενδιαφέρον της για την Γαλλική αγορά, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στην Αγγλική αγορά.

Φέτος δεν ξέρω αν η εκδήλωση θα βοηθήσει ώστε η πτήση από την Γαλλία να είναι απευθείας χωρίς ενδιάμεσο σταθμό το Άκτιο. Αν δουν ότι οι κρατήσεις είναι περισσότερες για Κεφαλονιά και λιγότερες για Άκτιο, τότε σίγουρα από το 2024 θα την επαναφέρουν και θα είναι απευθείας για την Κεφαλονιά. Εκτός αν δουν μέσα στο Καλοκαίρι ότι «πουλάει» περισσότερο η Κεφαλονιά και κόψουν το Άκτιο. Αυτό που θέλουμε κυρίως να πετύχουμε είναι η διατήρηση της γραμμής και το 2024».

Στο σύστημα των κρατήσεων οι πτήσεις συνεχίζουν κάτι που υφίσταται εδώ και αρκετούς μήνες να έχουν ως ενδιάμεση στάση το αεροδρόμιο του Ακτίου….

Επίσης μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ότι πλάσαραν τη σύνδεση ως νέα ενώ προυπάρχει από το 2022 με αποτέλεσμα να έχουμε τα ακόλουθα ενδεικτικά δημοσιεύματα:

Καταλήγοντας λοιπόν μπορεί κάποιοι να θέλουν να ξεγελάσουν τους αναγνώστες για δήθεν νέες επιτυχίες ωστόσο η πραγματικότητα είναι μία:

Δύο πτήσεις την εβδομάδα από το Παρίσι προς την Κεφαλονιά με ενδιάμεση στάση στο Άκτιο σε αντίθεση με το 2022 όπου και ξεκίνησε η σύνδεση και τότε οι πτήσεις ήταν πραγματικά απευθείας….!!!!