Τι είπε ο βουλευτής για την εκτός σχεδίου δόμηση

585

Η απάντηση του βουλευτή Παναγή Καππάτου στην παρουσίαση του κοινοβουλευτικού του έργου για το θέμα της δόμησης στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια:

Το ΣτΕ με την 176/2004 Απόφασή της ολομέλειας έριξε μια βόμβα! Τα τινάζει όλα στον αέρα. Ο Ελληνας πολίτης τι γνωρίζει; Ότι έχει το χωράφι του , την ιδιοκτησία του , την οποία θα την πουλήσει , θα την αξιοποιήσει για να φτιάξει το δικό του σπίτι ή να το πουλήσει για να κάνει κάτι άλλο. Και έρχεται αυτή η απόφαση η οποία να ξέρετε δεν είναι τυχαία, είναι η τρίτη  κατά σειρά απόφαση. Ηρθε σε έναν πονηρά προεκλογικό χρόνο και βάζει αυτή τη βόμβα και τα τινάζει όλα.

Θα κατατεθεί ή σήμερα (Μ. Δευτέρα) ή αύριο (Μ. Τρίτη) τροπολογία η οποία λύνει το θέμα πλέον νομοθετικά και θα ισχύει (να σας το πω χονδρικά) ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.  Αυτό θα έχει μια χρονική διάρκεια έως 8 ετών μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθούν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια . Αυτά που είναι ήδη σε εξέλιξη σε όλους τους δήμους . Σας υπενθυμίζω ότι οι Δήμοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ήταν από τους πρώτους που εντάχτηκαν και δεν είναι τυχαίο, έκανα αγώνα για αυτό . Όταν λειτουργούν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια , όπως στην Ευρώπη, δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτή η νομοθεσία των εκτός σχεδίου. Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν αυτά , υπολογίζουμε τα επόμενα 8 χρόνια θα υπάρχει η τροπολογία . Πιστεύω θα κατατεθεί αύριο (Μ. Τρίτη) βράδυ.

Ακούστε τον

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις