Την τελευταία της πτήση από το Μόναχο προς την Κεφαλονιά θα πραγματοποιήσει σήμερα η αεροπορική εταιρεία Marabu Airlines.

Από τις 13 Μαΐου η εταιρεία εκτελούσε μία πτήση την εβδομάδα κάθε Σάββατο.

 

Όσον αφορά το 2024 από τις 18 Μαΐου έως και τις 12 Οκτωβρίου θα εκτελείται και πάλι μία πτήση την εβδομάδα κάθε Σάββατο με αεροσκάφη όμως της Condor και όχι της Marabu και παρατηρούμε ότι έχουμε μια μικρή μείωση στο πρόγραμμα σε σχέση με την τρέχουσα περίοδο.

 

 

Με τη σημερινή πτήση ολοκληρώνονται όλες οι φετινές συνδέσεις από τη Γερμανία προς το νησί μας με τις αφίξεις δυσυχώς να κινούνται σε αρνητικό πρόσημο.

ΜΑΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

2023: 10.387 τουρίστες

2022: 12.847 τουρίστες

-2.460 τουρίστες  ΠΤΩΣΗ -19,2%

Θα περιμένουμε και τα στοιχεία του Οκτωβρίου ώστε να έχουμε τη συνολική εικόνα ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανατραπεί η δεδομένη κατάσταση για τη φετινή σεζόν.

Δυστυχώς παρά τα δελτία τύπου και τις δηλώσεις της τουριστικής επιτροπής ότι όλα πηγαίνουν καλώς από τη γερμανική αγορά και ότι οι αφίξεις στο νησί μας παρουσιάζουν άνοδο έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να τους διαψεύσει πλήρως και να αποδείξει ότι προσπαθούν να παραπληροφόρήσουν την κοινωνία ώστε να καλύψουν την ανυπαρξία τους.

Για το 2024 όπως πρώτοι και αποκλειστικά σας είχαμε ενημερώσει(διαβάστε εδώ) η εταιρεία Discover Airlines(πρώην Eurowings Discover) από τις 17 Μαΐου έως και τις 4 Οκτωβρίου θα εκτελεί από το Μόναχο μία πτήση την εβδομάδα κάθε Παρασκευή.

Ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε και μια αρνητική εξέλιξη(διαβάστε εδώ) καθώς η εταιρεία Condor αφαίρεσε από το σύστημα των κρατήσεων της τις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ με αβέβαιο το μέλλον για αυτές τις δύο συνδέσεις.

 

 

Σε περίπτωση που η εταιρεία δεν επαναφέρει τις παραπάνω πτήσεις τότε θα μιλάμε για ένα πραγματικό “Βατερλώ” στις αφίξεις από τη Γερμανική αγορά το 2024.

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου θετικά και ας ελπίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα προκύψουν ευχάριστες ειδήσεις…!!!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!