Με την τελευταία πτήση της αεροπορικής εταιρείας Easyjet από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου ολοκληρώνεται και τυπικά η φετινή τουριστική περίοδο στο νησί μας.

Η εταιρεία από τις 27 Μαρτίου είχε ξεκινήσει τις πτήσεις προς την Κεφαλονιά ενισχύοντας σημαντικά τις αφίξεις από την Αγγλία οι οποίες μάλιστα το 2023 παρουσίασαν περαιτέρω άνοδο.

Για την επόμενη χρονιά το πρόγραμμα της θα ξεκινήσει στις αρχές του Απριλίου και θα εκτελεί αρχικά και πάλι 5 πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα , Τρίτη , Πέμπτη , Παρασκευή και Σάββατο.

Για το πως κύλησε η φετινή σεζόν και ποιες αγορές κινήθηκαν ανοδικά και ποιες είχαν αντίθετη πορεία θα το αναλύσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα όταν θα έχουμε όλα τα στοιχεία.

Αρκετές εταιρείες έχουν ανακοινώσει τα προγράμματα τους για το 2024 και όσον αφορά την Κεφαλονιά έχουμε τα ακόλουθα δεδομένα:

-Η έναρξη των πτήσεων είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Απριλίου και όχι την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια και συνεπώς συρρικνώνεται και άλλο η σεζόν.

-Ο φετινός Απρίλιος ήταν πολύ υποτονικός και θεωρούμε ότι και την επόμενη χρονιά θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια καθώς θα έχουμε βασικά μόνο τις πτήσεις της Easyjet από το Λονδίνο .

-Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις της Transavia από το Άμστερνταμ ενώ από το Παρίσι η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμα πρόγραμμα με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Επίσης κάποια πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι η TUI NETHERLANDS θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της από το Άμστερνταμ προς τα μέσα Μαΐου και όχι τέλη Απριλίου.

-Αρχές Μαΐου θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις των εταιρείων JET2 και TUI UK και σταδιακά θα αρχίσει να γεμίζει με περισσότερους τουρίστες το νησί μας.

-Μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει σχετικά με τις πτήσεις από τη Γερμανία καθώς για την ώρα υπάρχει διαθέσιμη μόνο η σύνδεση της Condor από το Μόναχο και η νέα σύνδεση της Discover Airlines επίσης από την ίδια πόλη ωστόσο έχουν ακυρωθεί με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι συνδέσεις από τη Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ.

Αν δεν προκύψει κάποια αλλαγή τότε θα πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη για το νησί μας καθώς οι αφίξεις θα παρουσιάσουν περαιτέρω πτώση..!!!

-Οι πτήσεις από την Ιταλία που το μεγαλύτερο τους μέρος εκτελείται από την εταιρεία Ryanair είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν και πάλι αρχές Ιουνίου και αναμένεται κάποιες να ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου και κάποιες άλλες στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επομένως και εδώ δυστυχώς το πρόγραμμα παραμένει στα ίδια πλαίσια χωρίς πτήσεις στη αρχή και στο τέλος της σεζόν.

-Όσον αφορά τις υπόλοιπες αγορές για την ώρα δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη και για μια ακόμα χρονιά οι περισσότερες πτήσεις θα ξεκινήσουν σταδικά από τα μέσα Μαΐου και μετά και θα αρχίσουν να ολοκληρώνονται από τα μέσα Αυγούστου έως και τις αρχές Οκτωβρίου.

Συνοψίζοντας λοιπόν και τονίζουμε ως μια πρώτη εικόνα της επόμενης τουριστικής σεζόν δεν προκύπτει κάποια διεύρυνση ως προς τη χρονική διάρκεια της καθώς αναμένουμε και πάλι μια υποτονική αρχή με σταδιακή ουσιαστική άνοδο από τις αρχές Ιουνίου και μετά έως και τα μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου καθώς και ο επόμενος Οκτώβριος θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Εμείς εδώ θα είμαστε για να σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη όπως κάνουμε πάντα και τα οποία επιβεβαιώνονται με τον καλύτερο και πιο αξιόπιστο τρόπο μέσα από τα επίσημα στοιχεία.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!