Τη φετινή τουριστική περίοδο η αεροπορική εταιρεία Transavia πραγματοποιούσε από το Παρίσι προς το νησί μας δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Σε σχέση όμως με το 2022 οι πτήσεις αυτές ήταν κοινές με το αεροδρόμιο του Ακτίου και όχι απευθείας με αποτέλεσμα κάτι το οποίο είχαμε τονίσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα οι αφίξεις να παρουσιάσουν σημαντική πτώση.

Με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία έως και το Σεπτέμβριο οι αφίξεις από τη Γαλλία ήταν 2.289 τουρίστες έναντι 4.134 το αντίστοιχο περσινό διάστημα με συνέπεια να έχουμε μείωση της τάξεως του 45%..!!

Για το 2024 η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμα πρόγραμμα για την Κεφαλονιά με τα σενάρια να κάνουν λόγο για οριστική διακοπή των πτήσεων είτε ενδεχομένως για επανάληψη του φετινού πρόγραμματος.

Αν επαληθευτεί το πρώτο σενάριο θα μιλάμε για “ΒΑΤΕΡΛΩ” της τουριστικής επιτροπής η οποία έχει σπαταλήσει χρήματα σε διάφορα γραφεία δημοσίων σχέσεων και σε δράσεις ώστε το νησί μας να προβληθεί στη Γαλλία χωρίς για την ώρα να υπάρχουν τα ανάλογα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση που θα έχουμε και πάλι κοινές πτήσεις με το Άκτιο δεν θα πρέπει να αναμένουμε κάποια αξιόλογη διαφοροποίηση στις αφίξεις μένοντας σταθεροί στα ίδια επίπεδα…!!!

Την ίδια ώρα που εμείς εδώ δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις πτήσεις την επόμενη χρονιά η εταιρεία έχει δώσει το πρόγραμμα της προς την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.

Προς τα δύο νησιά οι πτήσεις για το 2024 θα ξεκινήσουν στις 6 Απριλίου:

Γνωρίζει άραγε η τουριστική επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου τι θα γίνει με τις συγκεκριμένες πτήσεις;;;;

Έχει κάποια επίσημη ενημέρωση από την αεροπορική εταιρεία;;;

Αν ισχύει το σενάριο της οριστικής διακοπής γιατί η τουριστική επιτροπή δεν ενημερώνει τον τουριστικό κόσμο της Κεφαλονιάς;;;

Θα είναι κοινές με το Άκτιο και πάλι;;;

Αβέβαιο το μέλλον για τις πτήσεις από το Παρίσι με τους αρμόδιους φορείς να βρίσκονται για μια ακόμα φορά σε “λήθαργο”….!!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!