Δελτίο τύπου σχετικά με την παρουσία της στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market 2023, που πραγματοποιήθηκε από τις 6-8 Νοεμβρίου στο Λονδίνο εξέδωσε η Τουριστική Επιτροπή  του Δήμου Αργοστολίου.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: “Η Βρετανική τουριστική αγορά στηρίζει δυναμικά την Κεφαλονιά”

To Kefaloniapress θα κάνει ορισμένες επισημάνσεις στο δελτίο τύπου και θα συμπληρώσουμε κάποια πράγματα τα οποία ενδεχομένως για λόγους “ωραιοποίησης” των πεπραγμένων ,  ξέχασε να αναφέρει η Τουριστική Επιτροπή.

1)Η Easyjet ακύρωσε οριστικά τις πτήσεις από το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου για το 2024 λόγω χαμηλής απόδοσης χωρίς να γίνεται καμία αναφορά από την Τουριστική Επιτροπή για αυτό.

2)Η ίδια εταιρεία πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε περικοπές στο πρόγραμμα της από το Μπρίστολ και το Μάντσεστερ με την έναρξη των πτήσεων προς το νησί μας να μεταφέρεται από αρχές Μαΐου,  για τα τέλη του μήνα και αρχές Ιουνίου αντίστοιχα , συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο την έναρξη της σεζόν.

3)Η Τουριστική Επιτροπή ξέχασε να αναφέρει ότι το 2024 χάνουμε και τον Μάρτιο καθώς οι πτήσεις της Easyjet θα ξεκινήσουν σταδιακά από τον Απρίλιο ο οποίος φαίνεται να κινείται και την επόμενη χρονιά σε χαμηλά επίπεδα.

4)Η TUI UK τόσο το 2024 όσο και το 2025 θα ξεκινήσει τις πτήσεις προς το νησί μας στις αρχές Μαΐου και θα ολοκληρωθούν τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου χωρίς να υπάρχει καμία επιμήκυνση της σεζόν προς τα τέλη της.

5)Στα τέλη του περασμένου Απριλίου (2023) σας είχαμε ενημερώσει αποκλειστικά(διαβάστε εδώ) ότι η εταιρεία TUI θα πρόσθετε μία νέα σύνδεση από τη Γλασκώβη προς το νησί μας για το 2024, πραγματοποιώντας μία πτήση την εβδομάδα κάθε Πέμπτη.  Ωστόσο λίγες εβδομάδες αργότερα η εταιρεία απέσυρε τη σύνδεση αυτή από το πρόγραμμα της και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμη στο σύστημα των κρατήσεων της. Η Τουριστική Επιτροπή συνεχίζει όμως να την παρουσιάζει ως νέα πτήση.

6)Ίδια περίπου κατάσταση και για την JET2 με τις πτήσεις από αρχές Μαΐου έως και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου χωρίς καμία διεύρυνση στο πρόγραμμα όταν την ίδια ώρα προς τους υπόλοιπους προορισμούς θα ολοκληρωθούν τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Μάλιστα την επόμενη χρονιά προς την Κέρκυρα η εταιρεία θα ξεκινήσει τις πτήσεις από τέλη Μαρτίου.

7)H Condor με τα μέχρι τώρα δεδομένα έχει ακυρώσει τις συνδέσεις όχι μόνο από τη Φρανκφούρτη αλλά και από το Ντίσελντορφ κάτι που δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου. Σε περίπτωση που δεν επανέλθουν οι πτήσεις αυτές , θα πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη.

8)Η σύνδεση από το Μόναχο το 2024 θα εκτελείται και πάλι με αεροσκάφη της Condor και όχι της θυγατρικής της Marabu κάτι που αναφέρεται λανθασμένα και που έχει ανακοινώσει από τις αρχές Οκτωβρίου η εταιρεία και αφορά τις πτήσεις προς το νησί μας , τη Ζάκυνθο , την Κω και την Κάρπαθο.

Επίσης για το 2024 το πρόγραμμα παρουσιάζει μια μικρή μείωση καθώς τη φετινή χρονιά είχαμε πτήσεις από τις 13 Μαΐου έως τις 21 Οκτωβρίου ενώ για την επόμενη σεζόν (2024) θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 12 Οκτωβρίου.

9)Η εταιρεία Transavia μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακοινώσει πρόγραμμα από το Παρίσι προς την Κεφαλονιά για το 2024 με την Τουριστική Επιτροπή να κάνει λόγο για πιθανή διατήρηση μίας απευθείας πτήσης την εβδομάδα.

Το 2022 ξεκινήσαμε με δύο απευθείας πτήσεις, το 2023 περάσαμε σε δύο πτήσεις με ενδιάμεση στάση στο Άκτιο και το 2024 πιθανόν να έχουμε μόνο μια απευθείας πτήση . Αυτό ονομάστηκε απο την τουριστική επιτροπή  πρόοδος και ανάπτυξη!

10)Τέλος δεν γίνεται καμία αναφορά για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και πως να γίνει άλλωστε όταν οι εταιρείες συρρικνώνουν τα προγράμματα τους προς την Κεφαλονιά περιορίζοντας τον κύριο όγκο των πτήσεων στο διάστημα Ιούνιος-Σεπτέμβριος με συνέπεια Μάρτιο , Απρίλιο , Μάϊο και από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως και τέλη Οκτωβρίου το νησί να είναι σε μεγάλο ποσοστό άδειο.

Υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις και στα προγράμματα και άλλων εταιρειών για το 2024 αλλά αυτά θα τα αναφέρουμε σε άλλο άρθρο μας….

Θα έχουμε άραγε ορθή επανάληψη στο Δελτίο Τύπου της Τουριστικής Επιτροπής;

Kefaloniapress

 

Σχόλιο

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΝΟ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ . ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ;

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!