Η αεροπορική εταιρεία Condor σε συνεργασία με τη θυγατρική της εταιρεία Marabu Airlines το 2023 πραγματοποίησε πτήσεις από τρια γερμανικά αεροδρόμια τη Φρανκφούρτη , το Μόναχο και το Ντίσελντορφ προς την Κεφαλονιά.

Για το 2024 η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές με αρνητικές συνέπειες για το νησί μας καθώς ακύρωσε τις συνδέσεις με τη Φρακφούρτη και το Ντίσελντορφ λόγω χαμηλής πληρότητας και διατήρησε μόνο τη σύνδεση με το Μόναχο.

Την περσινή σεζόν από τα τρία παραπάνω γερμανικά αεροδρόμια η εταιρεία εκτέλεσε τις ακόλουθες πτήσεις:

-Μόναχο από τις 13 Μαΐου έως τις 21 Οκτωβρίου είχαμε συνολικά 24 πτήσεις.

-Φρανκφούρτη από τις 15 Μαΐου έως τις 16 Οκτωβρίου είχαμε συνολικά 23 πτήσεις.

-Ντίσελντορφ από τις 15 Μαΐου έως τις 16 Οκτωβρίου είχαμε συνολικά 23 πτήσεις.

Συνολικά λοιπόν είχαμε 70 πτήσεις.

Όσον αφορά τη φετινή τουριστική περίοδο όπως προαναφέραμε είναι προγραμματισμένη μόνο η σύνδεση με το Μόναχο όπου από τις 18 Μαΐου έως τις 12 Οκτωβρίου η Condor θα πραγματοποιήσει συνολικά 22 πτήσεις.

Συνεπώς συγκρίνοντας τα προγράμματα της εταιρείας προκύπτει ότι το 2024 θα έχουμε 48 λιγότερες πτήσεις οι οποίες αντιστοιχούν σε μείωση της τάξεως του 69%…!!!

Εκτός από τις λιγότερες πτήσεις ένα επίσης αρνητικό γεγονός είναι ότι χάνουμε τη σύνδεση με τη Φρανκφούρτη που είναι ένας από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς κόμβους στην Ευρώπη.

 

 

Την ίδια ώρα η εταιρεία έχει προγραμματίσει τις ακόλουθες συνδέσεις προς τους υπόλοιπους προορισμούς του Ιονίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ

-Ντίσελντορφ , Φρανκφούρτη , Αμβούργο , Λειψία , Μόναχο και Στουτγκάρδη.

ΑΚΤΙΟ

-Ντίσελντορφ , Φρανκφούρτη , Αμβούργο , Μόναχο και Στουτγκάρδη.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

-Ντίσελντορφ , Φρανκφούρτη , Αμβούργο και Μόναχο.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι και για το 2024 η εταιρεία έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα προς τα υπόλοιπα νησιά ενώ προς την Κεφαλονιά οι πτήσεις κινούνται προς αντίθετη κατεύθυνση …!!!

Μπορεί να έχουμε μια νέα σύνδεση από το Μόναχο της εταιρεία Discover Airlines που είναι θυγατρική της Lufthansa η οποία από τις 17 Μαΐου έως τις 4 Οκτωβρίου θα εκτελεί μία πτήση την εβδομάδα κάθε Παρασκευή(συνολικά 21 πτήσεις) ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξαλείψει το αρνητικό πρόσημο το οποίο θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο σε σχέση με το 2023.

Δυστυχώς το νησί μας δείχνει σημάδια αδυναμίας να εισχωρήσει σε νέες αγορές καθώς και να διευρύνει την τουριστική περίοδο έρμαιο μιας αναποτελεσματικής τουριστικής πολιτικής….!!!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!